Haberler

"Çizginin Esrarı" Sergisi

Güncelleme:

"Çizginin Esrarı" konulu fotoğraf sergisi açıldı.

Gaziantep Üniversitesi Cenani Konağı Kültür Sanat Merkezinde 25 Haziran - 25 Ağustos 2012 tarihleri arasında sanatseverlerle buluşacak olan Sanatçı Süleyman Gündüz'ün "Çizginin Esrarı" konulu fotoğraf sergisinin açılış töreni gerçekleştirildi.

Açılış törenine; Şehitkamil Kaymakamı Mehmet Aydın, Gaziantep Üniversitesi Genel Sekreter Yardımcısı Ökkeş Demir ve çok sayıda davetli katıldı.

Serginin açılış konuşmasını yapan Sanatçı Süleyman Gündüz, serginin diğer fotoğraf sergilerinden fotoğraf diliyle hat sanatını anlatmak gibi bir farkının olduğunu söyledi.

"Mimari eserleri anlamlı kılan üzerlerindeki bezeme sanatlarıdır" diye konuşan Gündüz, "Sanat yazılımı 18'inci yüzyıldan sonra batı dünyasında geliştiği için genelde sanatla ilgili belirlemeler neyin sanat olup olmadığının tanımlaması gerekli batılı sanat eleştirmenleri ve sanat yazıcıları tarafından oluşturulmuş" şeklinde konuştu.

Sanat algısının bir anlamda da medeniyet algısıyla ilgili olduğuna dikkat çeken Gündüz, "Özellikle İslam medeniyetinin mensupları figüratif dediğimiz resim sanatıyla çok uğraşamadıkları için resim sanatını tek boyut saydığımız minyatürlerde gösterdikleri için daha çok İslam dünyasında sanat tarzı olarak mimari, hat sanatı görkemleşmiştir" ifadesinde bulundu.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Gaziantep Üniversitesi Süleyman Gündüz Şehitkamil Aydın Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

title