Haberler

    Çizgi Roman Atölyesi

    Çocukların kendi süper kahramanlarını yaratıp, hikayesini oluşturmaları için kaçırılmaz bir atölye çalışması...Çocuklar kitapçılara gittikleri zaman ne kadar okumayı seviyor olsalar bile her zaman kitapların resimlisini ararlar.

    Çocukların kendi süper kahramanlarını yaratıp, hikayesini oluşturmaları için kaçırılmaz bir atölye çalışması...

    Çocuklar kitapçılara gittikleri zaman ne kadar okumayı seviyor olsalar bile her zaman kitapların resimlisini ararlar. İşte çizgi romanlar, onların tam da bu arayışını karşılayan; olayların minik adımlarla, çizgiler ve yazılar yardımıyla çerçeveler içinde anlatıldığı sanat türüdür.

    Çizgi roman atölyesinin amacı; bu alandaki örnekleri inceleyip bilgi sahibi olmak ve farklı becerilerini ortaya çıkarmaktır. Atölye çalışmaları süresince öğrenciler, o çok sevdikleri çizgi roman karakterlerinin nasıl yaratıldığına, hangi aşamalarla olaylar dizisinin geliştiğine, hem teknik hem de eğlenceli yönleriyle tanıklık etmiş olurlar. Böylece her öğrenci kendi süper kahramanını yaratıp, kendi olaylarını kurgulayıp, kişisel hikayesini oluşturmuş olur. Atölye sonunda da bu hikayeler fanzin yaklaşımıyla birer basılı çizgi roman yayını olarak öğrencilere teslim edilir.

    Bu atölye, Açık Diyalog İstanbul tarafından düzenlenmektedir.

    Yaş Grubu: 10-14

    Süre: 6 hafta

    Saat: 80 dk.

    Kaynak: Etkinlik.io / Kültür Sanat

    Kültür Sanat Haberler

    500
    Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    title