Haberler

Çivril'den Kısa Kısa

Çivril Belediye Başkanı Güven: "Yapacağımız her icraata, vatandaşın fikrini alarak başlayacağız"

Çivril Belediye Başkanı Gürcan Güven, yapacakları her icraata vatandaşın fikrini alarak başlayacaklarını söyledi.

Güven, düzenlediği basın toplantısında, ilk büyük icraat olarak Çivril pazaryerinin yeniden düzenlenmesi ve Şahinspor Futbol Tesisleri'nde tadilat yapılması olacağını belirtti.

Pazaryerini iki katlı olacak şekilde düzenlemeyi planladıklarını ancak çoğunluğun tek katlı olması yönünde fikir beyan ettiğini dile getiren Güven, şunları söyledi:

"Sosyal belediyecilik diye yola çıktık. İcraatlarımızda halka danışacağız. Yapacağımız her icraata vatandaşın fikrini alarak başlayacağız. Sadece bir kesimin değil, herkesin başkanı olacağız. Bu bağlamda Çivril pazaryerini düzenlemeye karar verdik. Bizim aklımızdan ilk geçen iki katlı pazaryeriydi ancak pazaryeri etrafında yaşayan vatandaşlarımız tek katlı olması yönünde fikir bildirdi. Çivril'in en köklü kulüplerinden olan Şahinspor Futbol Tesisleri'ni de yeniden düzenleyerek önce sentetik çimle kaplayacağız. Daha sonra bu alana yürüyüş yolları, atletizm alanları yapacağız. Spora ve sağlığa önem vereceğiz."

-Eski başhekim hastaları ile buluştu

Çivril Devlet Hastanesi'nde daha önce başhekimlik yapan Belediye Başkanı Güven, diyaliz hastaları ve ailelerine moral yemeği verdi.

Güven, Bayrak Tepe Mesireliği'nde verdiği yemekte, tüm hastaları tek tek ziyaret ederek hatırlarını sordu, hastaların tedavi sürecinde moral ve motivasyonunun yüksek tutulması gerektiğini belirtti.

Eski personeli ile de hasret gideren Güven, personele yaptıkları bu kutsal görevden dolayı teşekkür etti.

Moral yemeğinin ardından diyaliz hastaları, hastane personeli ile müzik eşliğinde eğlendi.

Yemeğe, Kaymakam Orhan Burhan, Belediye Başkan Yardımcısı Hasan Yazıcı, AK Parti İlçe Başkanı Zeki Aksoy, Çivril Devlet Hastanesi Başhekimi Arif Emre Emek, hastane personeli, diyaliz hastaları ile aileleri katıldılar.

-Büyükşehir, Çivril zabıta görevlilerine hizmet içi eğitim verdi

Denizli Büyükşehir Belediyesi, hizmet içi eğitim seminerleri kapsamında Çivril Belediyesi zabıta memurlarına eğitim verdi. Eğitim programı kapsamında düzenlenen seminer, Belediye Meclis Toplantı Salonunda gerçekleştirildi.

Zabıta Daire Başkanlığı İdari İşler Büro Amiri Yasin Turgut, katılımcılara zabıtaların denetim yetkileri, görevleri ve müdahale hakları ile ikili ilişkiler ve diyalog üzerine sunum yaptı.

İki bölüm halinde düzenlenen hizmet içi eğitim toplantılarının, periyodik aralıklara devam edeceği ifade edildi.

Çivril Belediye Başkan Yardımcılığına Yazıcı seçildi

Belediye Meclisi toplantı salonunda kapalı zarf usulü yapılan seçimlerde Hasan Yazıcı meclis üyelerinin çoğunluğunun oyunu alarak, belediye başkan yardımcısı oldu.

Çivril Belediye Başkanı Gürcan Güven, atama da yapabileceğini ancak demokrasinin gereğince seçim düzenlediklerini söyledi.

"Büyükşehir Yasası"ndan sonra yeni statü kazanan Çivril'de ilk belediye başkan yardımcısı olan Yazıcı, zor bir sorumluluğu üstlendiğini ve bu sorumluluğun gereklerini yerine getirebilmek için elinden geleni yapacağını bildirdi.

- Üettikleri kirazı satacak hal istiyorlar

Çivril'in Gümüşsu Mahallesi'nde kiraz alımları başladı.

Gümüşsu'da günlük 150 ton kirazın satıldığını belirten alıcılar, "Gümüşsu, Çivril'de kiraz piyasasının merkezi ve borsası oldu. Çivril'de yetişen kirazın yüzde sekseni burada alınıp satılıyor. Buraya acilen ihtiyaca uygun meyve alım satım hali yapılmasını istiyoruz" dediler. - Denizli

Kaynak: AA / Yerel

Hasan Yazıcı Coşkun Güven Gürcan Güven Çivril Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title