Haberler

Çivril'de Belediye Tarihi Garı Restore Edecek

Güncelleme:

Çivril Belediyesi, 1892 yılında İngilizler tarafından yapılan ve TCDD tarafından 1988 yılında sefere kapatılan tren garını 1, 254 milyon liraya satın aldı.

Denizli'nin Çivril İlçe Belediyesi, 1892 yılında İngilizler tarafından yapılan ve TCDD tarafından 1988 yılında sefere kapatılan tren garını ve arazisini 1 milyon 253 bin liraya satın aldı. Restore edileceği belirtilen tarihi tren garının kültür merkezi, çevresinin de meydan olarak düzenleneceği belirtildi.

TCDD tarafından geçen yıl imara açılan Aşağı Mahalle'deki 54 bin metrekare arsa ve üzerindeki 7 ayrı taş bina, Çivril İlçe Belediyesi tarafından 1 milyon 253 bin liraya satın alındı. İlçenin geleceği adına önemli bir hamle yaptıklarını belirten Çivril Belediye Başkanı AK Partili Gürcan Güven şunları söyledi:

"Geçen yıllarda imara açılarak konut alanı yapılması planlanan TCDD arsalarını, üzerindeki taşınmazlarla birlikte satın aldık. Burası Çivril'in vizyonu olacak. Burayı ilçenin en gözde alanı yapacağız. Çivril ilçe merkezinde bulunan parklarımız ve şu anki belediye hizmet binamız ihtiyaçlara cevap veremez durumda. 54 bin metrekarelik bu alanda bulunan eski itfaiye binasının bulunduğu yere belediye hizmet binası yapmayı planlıyoruz. Arsa içinde bulunan 7 tarihi taş binayı da aslına uygun şekilde restore ettikten sonra kültürel faaliyetlerin yapılabileceği sosyal alanlar olarak hizmete sunacağız. Alanda yapacağımız düzenleme ve planlama ile park alanları ve kafe tarzı yerler oluşturacağız."

1892 yılında İngilizler tarafından yapılan, ilçeyi Denizli- Afyonkarahisar hattına bağlayan demiryolu 'zarar ediyor' gerekçesiyle 1988 yılında seferlere kapatılmıştı. - Çivrildenizli

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Denizli Çivril Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Irak'taki Şii Milis Gücü Haşdi Şabi'ye Hava Saldırısı Düzenlendi E Devlet çöktü mü Son Dakika? E Devlet'te sorun mu var 20 Nisan Cumartesi 2024 20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title