Haberler

Çitlembikler "Antep Fıstığı" Olacak

İzmir Büyükşehir Belediyesi, Aliağa ve Bergama'daki kıraç topraklarda yetişen ve hiçbir ekonomik değeri olmayan menengiç (çitlembik) ağaçlarını aşılama yöntemiyle Antep fıstığı ağacına dönüştürecek.

Belediye basın bürosundan yapılan açıklamaya göre, yerelde kalkınma hedefi doğrultusunda "Yabani Ağaç Aşılama Projesi" adıyla bir çalışma başlatıldı. Bu kapsamda meyveciliğin geliştirilmesine katkıda bulunarak tarımsal çeşitliliğin artırılması hedefleniyor.

Bu çerçevede ilk olarak, İzmir kırsalındaki Yunt Dağları civarında yoğun olarak bulunan menengiç (çitlembik) ağaçlarına Antep fıstığı aşılaması yapılacak. 2-3 yıl gibi kısa sürede verime gelecek ağaçların her birinden yılda ortalama 25-50 kilogram ürün elde edilecek. Üç yıl sürmesi planlanan proje kapsamında, Aliağa ilçesinin Yükseköy Mahallesi'nde 315 bin metrekarelik alanda 6 bin 950 aşılama yapıldı.

Bergama'da ise toplam 678 bin metrekarelik alanda 16 bin 490 aşılama gerçekleştirilecek. Atçılar, Balaban ve Koyuneli mahallelerindeki ağaçların aşılaması ise tamamlandı. Seklik ve Tepeköy mahallelerinde çalışmalar devam ediyor. Bayramcılar ile Öksüzler mahallelerindeki aşılama çalışmaları daha sonra başlayacak.

İzmir Büyükşehir Belediyesi, Bergama'daki menengiç aşılamalarını bu ayın sonunda bitirmeyi planlıyor.

Kaynak: AA / Ekonomi

Bergama Ekonomi Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title