Haberler

Çitil: "Termik Santral ve Ael'in Devriyle İlgili Görüşmeler Sürüyor"

AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili İlker Çitil, Afşin- Elbistan Linyitleri (AEL) İşletme Müdürlüğü'nün işletme hakkının 20 yıllığına ERG-Verbund Elektrik'e devredilmesiyle ilgili görüşmelerin devam ettiğini söyledi.

Afşin Kaymakamlığı tarafından düzenlenen toplantıda, Afşin'in sorunları ve çözüm önerileri masaya yatırıldı. Afşin Kaymakamlığı toplantı salonunda düzenlenen programda konuşan AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili Mehmet İlker Çitil, "Afşin'in eksik kalan hizmetlerini tamamlamak ve önümüzdeki 4 yıl boyunca yapılması gereken hizmetleri görüşmek üzere bir araya toplandık. Bu hizmetlerin yapılması noktasında ilçenin bütünüyle birlikte hareket etmek istiyoruz. Bizler ilçemizin hizmetlerini sonuna kadar takip edeceğiz" dedi.

Afşin- Elbistan A Termik Santrali ile kömür sahası olan Afşin- Elbistan Linyitleri (AEL) İşletme Müdürlüğü'nün işletme hakkının 20 yıllığına ERG-Verbund Elektrik'e devredilmesi konusundaki gelişmelerle ilgili açıklamalarda bulunan Çitil, "Devir konusunda Afşin ve Elbistan bölgemizden vatandaşlarımız sık sık bizleri arayarak bilgi almak istiyor. EÜAŞ Genel Müdürümüzden aldığımız en son bilgilere göre devir işlemleri devam ediyor. İşletmeleri devralacak firma zaman zaman Enerji Bakanlığıyla görüşmelerde bulunuyor ve sunumlar yapılıyor. Şuana kadar devir konusuyla imzalanan bir sözleşme yok" dedi.

Çitil, açıklamasına şöyle deva etti:

"Şuanda bölgede form dağıtarak, talep dağıtanlar olduğu iddia ediliyor. Bu çalışmalar sadece işletmeyi devralacak firmanın önünü görmesi açısından anket nitelikli gayri resmi çalışmalardır. Çünkü şuanda devirle alakalı bakanlık nezdinde resmi bir sonuç olmadığı gibi sonrasıyla alakalı bir çalışmada yok. Bütün görüşmeler olumlu sonuçlanırsa ve Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığımız onay verirse 1 Ocak 2016 tarihinden itibaren devir geçerli olacak. Bu noktada bölge halkımızı ve işçilerimizin rahat olmasını istiyorum. Sözleşme imzalanırsa bölge milletvekilleri olarak bu süreci en ufak ayrıntısına kadar takip ediyoruz" diye konuştu. - KAHRAMANMARAŞ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Mehmet İlker Çitil Kahramanmaraş İlker Çitil Elbistan Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Cemil Akkoçak kimdir? Zafer Partisi Hatay- Antakya Belediye Başkan adayı Cemil Akkoçak kaç yaşında, nereli? Osman Yılmaz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Altınözü Belediye Başkan adayı Osman Yılmaz kaç yaşında, nereli? Melis Yıldız Akın kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Merkez Belediye Başkan adayı Melis Yıldız Akın kaç yaşında, nereli? Tulin Yüksel kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Derecik Belediye Başkan adayı Tulin Yüksel kaç yaşında, nereli? İSTANBUL SEÇİM ANKETİ! İmamoğlu mu Kurum mu? İstanbul seçimlerinde kim önde? Dilan Polat, Nez Demir olayı! Dilan Polat, Nez Demir'i affetti mi? Duruşmada neden ağladılar? Çocuklar Duymasın'ın Duygu'su, Hayal Garip eski sevgilisinden şiddet mi gördü? Hayal Garip ne söyledi? Survivor Aysu Keskin kimdir? Aysu Keskin kaç yaşında, nereli? Berat Kandili ne zaman 2024? Berat Gecesi hani güne denk geliyor? Berat Kandili'nde oruç tutulur mu, hangi ibadetler yapılır? Mesut Turan kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Çukurca Belediye Başkan adayı Mesut Turan kaç yaşında, nereli? Emekliye zam var mı? Emekliye zam yapılacak mı? Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bakan Şimşek üzerinden emeklilere mesaj verdi! ZİRAAT BANKASI EMEKLİ PROMOSON ÖDEMESİ NE KADAR 2024? Ziraat Bankası, emekli promosyon ödemesi kaç TL oldu? 2024 YEREL SEÇİM OY KULLANMA SAATLERİ! 31 Mart oy kullanma saati ne zaman başlıyor, ne zaman bitiyor? Emeklilere promosyon ödemesi ne zaman yapılacak? Başvuru nereden yapılır? E- Devlet başvuru ekranı! Promosyon ödeme başvurusu nereden yapılır? Promosyon ödeme başvurusu nasıl yapılır?
500

Yorumlar (3)

Adınızı Yazın:

hocalarımız ankaradan euas tan okula geldıler bıze teknik eleman lazım bunun uzerıne bolum acın dedıler bızde termık santral bolumlerını actık bu bolumden mezun olan bos kalmaz dedıler. okulu bıtırdık bı sırkete dahı gıremedık. yıllarca umudumuz olan termık hayalımız oldu. artık yeter ne olacaksa olsun alıyormu satıyormu

1
0
yanıtYanıtla
ESNAF:

Bundan önceki yaklasik 7 bakan imzalamadı sayın albayrakta imzalamadı çünkü kamu zararı var özelleşsin evet ama devlet kâr etsin

0
1
yanıtYanıtla
Hacı:

Sayın vekilim bizler çalışanlar olarak yaklaşık bir yıldır zor günler yaşıyoruz . Huzur denen bir şey kalmadı bizlerde. Herşey şirket için mi? Şirket önünü görsün tamam görsün peki ya bizler, şirket gelmiş ise başlayacak bizler yarin ise gelecekmişiz gelmeyecekmişiz, ne yapacağız, çocukların okulları her biri bir yerde ne olacak bizlerinde onumuzu görmek hakkımız yok mu?

1
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title