Haberler

Cirit Turnuvasını Kanadalı Turistler de İzledi

Erzurum Büyükşehir Belediyesi ile Geleneksel Spor Dalları Federasyonu tarafından düzenlenen para ödüllü cirit turnuvasında, atları dört nala süren ve ellerindeki ciritleri rakiplerine bir ok gibi fırlatan sporcular, izleyicelerin nefeslerini kesti.

Merkez Yakutiye ilçesindeki cirit sahasında düzenlenen, çok sayıda yerli ve yabancı izleyicinin takip etitği turnuvaya 8 takımdan toplam 80 sporcu katıldı. Müsabakanın ilk maçında, Ejder Atlı Spor ile Osmanlı Atlı Spor Kulübü karşılaştı. Birincilik için tüm güçlerini ortaya koyan sporcular, zaman zaman rakiplerinin attıkları ciritlerin isabet etmesi sonucu zor anlar yaşadı. Üç gün sürecek turnuvanın sonunda birinciye 10, ikinciye 7.5 ve üçüncüye de 3.5 bin lira para ödülü verilecek. Tribünleri dolduran ciritseverler sporcuların rakibine vurması ya da atılan ciriti havada yakalaması gibi güzel gösterilerine 'oley' diyerek alkışladı.

Ciridin, Türkler'in yüzyıllardan beri oynadığı ata sporu olduğunu söyleyen Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen,"Türkler, Orta Asya'dan Anadolu'ya bu atlı oyununu beraberinde getirmişlerdir. Türkler için at vazgeçilmez bir unsurdur. Türkler'in, yüzyıllardan beri sürdürdüğü ata sporu cirit, ülkemizin en önemli sportif oyunları arasındadır. Bizim medeniyetimizin, değer anlayışımızın hatta Peygamberimizin bile yaptığı bir spor dalıdır. Anadolu'da geleneksel olarak yaygın olan cirit, mertlik, yiğitlik ve sportmenliği temsil eder. İsteğimiz bu sporu dünyaya yaymak ve genç erkeklerin hatta kızların bu spora ilgi göstermeleridir" dedi.

Kanada'dan gelen turist kafilesi, cirit müsabakalarını izledi. Bazı misafirler, ata binerek fotoğraf çektirdi. Turistlerden Amisa Vandervelden, "Bu sporun sadece videolarını izlemiştim, ilk kez canlı olarak gördüm. Çok heyecanlandım. Hem atı hızla sürüp hem de elindeki cubuğu fırlatmak zor olsa gerek. Hayatımda ilk kez ata bindim. Müsabakaları zevkle izledim" diye konuştu.

Öte yandan turnuvaya katılan diğer sporcular da kendilerinden önceki müsabakaları atlarıyla birlikte cirit sahasının kenarından izledi. - Erzurum

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Atlı Spor Kulübü Yakutiye Erzurum Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

ZİRAAT BANKASI EMEKLİ PROMOSON ÖDEMESİ NE KADAR 2024? Ziraat Bankası, emekli promosyon ödemesi kaç TL oldu? 2024 YEREL SEÇİM OY KULLANMA SAATLERİ! 31 Mart oy kullanma saati ne zaman başlıyor, ne zaman bitiyor? Emeklilere promosyon ödemesi ne zaman yapılacak? Başvuru nereden yapılır? E- Devlet başvuru ekranı! Promosyon ödeme başvurusu nereden yapılır? Promosyon ödeme başvurusu nasıl yapılır? Yarın okullar tatil mi? 29 Mart Cuma günü okullar tatil edildi mi, kaç gün tatil edildi? SEÇİM GÜNÜ YASAKLARI 2024: Seçim yasakları nelerdir, ne zaman başlıyor, bitiyor? OY KULLANMAMA CEZASI! Yerel seçimde oy kullanmama cezası var mı, ne kadar? Seçim tarihi değişir mi? Seçim ertelenirse ne zaman, hangi tarihte yapılır? İptal durumunda yeni seçim tarihini duyuruldu! NİSAN AYI MEMUR MAAŞLARI ERKEN ÖDENECEK Mİ? 2024 Nisan ayı memur maaşları bayramdan önce yatar mı? 2024 seçim görevi iptal etme! Seçim sandık görevi iptal edilir mi? Sandık görevine gitmeyenlere ne ceza verilir? YKS BAŞVURU TARİHİ | YKS son başvuru tarihi ne zaman? YKS'ye nereden başvurulur? ÖSYM Başvuru ekranı! IC ENTERRA YENILENEBILIR ENERJI HALKA ARZ NE ZAMAN? Ic Enterra Yenilenebilir Enerji halka arz talep toplama başladı mı, ne zaman başlıyor? 2024 KPSS başvuruları ne zaman? Başvuru nereden yapılır? ÖSYM BAŞVURU EKRANI! Seçmen kağıdı olmadan oy kullanılır mı? Seçmen kağıdı, oy kullanırken gerekli mi? Oy kullanırken gereken belgeler neler? Fenerbahçe ligden çekildi mi? Fenerbahçe ligden çekilecek mi, neden çekiliyor?
500

Yorumlar (1)

karaman:

kimyendi

0
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title