Haberler

Cirit Sahasında Atlar Birbirine Saldırdı

Güncelleme:

Selim'de bu yıl ilki düzenlenen 'Uluslararası Aşık Rustem Alyansoğlu Aşıklar Bayramı ve Festivali'nde ender görülen olaylardan biri yaşandı.

Kars'ın Selim ilçesinde kaymakamlık ve belediye tarafından bu yıl ilki düzenlenen 'Uluslararası Aşık Rustem Alyansoğlu Aşıklar Bayramı ve Festivali'nde ender görülen olaylardan biri yaşandı. Cirit oyununda iki at birbirine saldırdı, atları ayırmaya çalışan sahipleri zor anlar yaşadı.

Selim ilçesinde karma oluşturulan 8'er kişilik ciritçiler, oynadıkları oyunla izleyicilere zevkli ve heyecanlı dakikalar yaşattı. Müsabakasının 10 dakikalık dinlenme molasında Selim ilçesine bağlı Akçakale köyünde geçen kış kavga eden Şimşek Yıldırım ve Ferhat Erden'e ait cirit atları yan yana gelince huysuzlanmaya başladı ve birbirlerine saldırdı. Atları ayırmaya çalışanlar güç anlar yaşadı. İki atın kalabalığın arasına girmesi ile büyük panik yaşandı. Atlar yere düşerken, ayırmaya çalışanlar hayvanların altında kalmaktan son anda kurtuldu. Sahiplerinin uzun uğraşlar sonucu ayırdığı atlar cirit alanından kaçarak, 5 kilometre uzaklıktaki ilçe merkezine kadar gitti. Bir otomobille ilçeye giden sahipleri, atlarına binerek yeniden cirit sahasına getirdi. Atlar daha sonra cirit oyununa devam etti.

AT ÜSTÜNDE KİZİROĞLU'NU SÖYLEDİ

Festivale katılan Aşık Yener Yılmazoğlu da Çayırova ve Selim belediye başkanları ile birlikte türküler söyleyerek, ata binip alanda tur attı. Yılmazoğlu, merhum aşık Murat Çobanoğlu'nun seslendirdiği 'Kiziroğlu Mustafa Bey' türküsünü at üstünde söyledi. - Kars

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Kars Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title