Haberler

Çıra Satıp Geçimini Sağlıyor

Balıkesir'in Edremit İlçesi'nde oturan, 88 yaşındaki Gülsüm Çırakman, çıra satarak geçimini sağlıyor.

Balıkesir'in Edremit İlçesi'nde oturan, 88 yaşındaki Gülsüm Çırakman, çıra satarak geçimini sağlıyor.

Edremit'e 11 kilometre uzaklıktaki Ortaoba Köyü'nden getirdiği çıraları, Sıtkı Paşa Caddesi'nde Zabıta Müdürlüğü'nün belirlediği alanda satan Gülsüm Çırakman, ekmek parasını çıkarıyor. Soba, şömine, ocak ve mangal gibi odun yakılan ısıtıcıları kolayca tutuşturmakta kullanılan çıraları satarak geçimini sağladığını belirten Gülsüm nine, şöyle dedi:

"Yaz boyu orman içinde çalışarak ormanın bakımı ve kesim işlerini yapıyoruz. Bize verilen odunlardan ayırdığımız çıraları kış mevsiminde parçalayıp, 20 çıradan oluşan demet haline getirdikten sonra 3 TL'den satıyoruz. Köyümden sırtlayıp getirdiğim çıraları satarak, geçimimi sağlıyorum. Daha önce esnafı, tek tek gezerek satış yapıyordum. Şimdi zabıta buna izin vermiyor. Artık, zabıtanın belirlediği yerde satış yapmak zorunda kalıyoruz. Bu da satışlarımızın daha düşük olmasına neden oluyor."

Edremit Belediyesi Zabıta Müdürlüğü yetkilileri köylerden getirilen ürünlerin, ilçe merkezinde kaldırımların işgal edilerek satılmasına izin verilmediğini söyledi. - Edremitbalıkesir

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Balıkesir Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title