Haberler

Çipli Kimlik Kartları Fotoğrafçıların Yüzünü Güldürdü

Türkiye Cumhuriyeti Kimlik Kartı Projesi kapsamında çipli kimlik kartlarını almak için pilot uygulamanın başladığı 14 Mart 2016'dan bu yana 526 bin kişi nüfus müdürlüklerine başvururken, başvurularda 59 bin 791 kişiyle Trabzon'un ilk sırada yer alması, biyometrik fotoğraf çeken fotoğrafçıları...

Türkiye Cumhuriyeti Kimlik Kartı Projesi kapsamında çipli kimlik kartlarını almak için pilot uygulamanın başladığı 14 Mart 2016'dan bu yana 526 bin kişi nüfus müdürlüklerine başvururken, başvurularda 59 bin 791 kişiyle Trabzon'un ilk sırada yer alması, biyometrik fotoğraf çeken fotoğrafçıları mutlu etti.

Değişen ve gelişen teknolojiyle ilk olarak pasaport ve benzeri belgelerde uygulanmaya başlanan biyometrik fotoğrafların, nüfus cüzdanlarının yerini alacak çipli kimlik kartlarında kullanılmaya başlaması, biyometrik özellikte vesikalık fotoğraf talebini artırdı.

Trabzon Fotoğrafçılar Esnaf Odası Başkanı Mehmet İhsan Yılmaz, AA muhabirine yaptığı açıklamada, pasaportlarla başlayan biyometrik fotoğraf kullanımının, giderek yaygınlaşmasının fotoğraf stüdyolarının işlerini artırdığını söyledi.

Biyometrik fotoğraf konusunda daha önceki uygulamalardan fotoğrafçı esnafının hazır olduğunu dile getiren Yılmaz, şunları kaydetti:

"Pasaport ve ehliyette biyometrik fotoğraf kullanıldığı için altyapımız daha önceden vardı. Biyometrik fotoğraflarla birlikte işlerimizin daha çok canlılığa kavuşacağını düşünüyoruz. Bu uygulamayla birlikte piyasada daha hareketli günler geçireceğiz. Çipli kimlik kartında Trabzon'un pilot il olmasıyla birlikte yaklaşık 3 aydır genel olarak bir yoğunluk yaşanıyordu, iş yerlerimiz günlük 30'un üzerinde biyometrik fotoğraf çekiyor. Bu da bizleri mutlu ediyor. Vatandaşlarında bir an önce fotoğraf çektirmek için gelmelerini bekliyoruz."

"Uzun zamandır bugünü bekliyorduk"

Fotoğrafçı Fatih Koç da yeni tip çipli kimlik kartı uygulamasının sektörlerine hareketlilik getirdiğini ifade ederek, şöyle konuştu:

"Başvurular dolayısıyla ister istemez bizim de işlerimizde yoğunluk olmaya başladı. Biyometrik fotoğraf çektiren vatandaşların sayısında gözle görülür bir artış söz konusu. Günde ortalama 20-30 kişi arasında biyometrik fotoğraf çektirmek isteyen vatandaş bizlere geliyor. Maksimum 15 dakika içerisinde 4 fotoğrafı hazırlayıp, teslim ediyoruz."

Osman Altunç ise dijital fotoğraf makinesi kullanımıyla işlerinin azaldığını ama biyometrik fotoğraf kullanımıya tekrar işlerinin canlanacağını düşündüklerini söyledi.

Yeni kimlik kartı uygulamasının da kendilerini memnun ettiğini ifade eden Altunç, "İnşallah sektörün sıkıntılarını biyometrik fotoğrafla aşmayı düşünüyoruz. Çok şükür şu anda yoğun bir ilgi var. İlerleyen süreçte bu yoğunluğun daha da artmasını bekliyoruz." dedi.

Kaynak: AA / Güncel

Türkiye Cumhuriyeti Mehmet İhsan 14 Mart Trabzon Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Dün gece deprem oldu mu? İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da deprem mi oldu? 18 Nisan dün gece deprem mi oldu? Amasya'da deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Amasya'da deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Yozgat'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Yozgat'ta deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Muğla'da deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Muğla'da deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Sivas'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Sivas'ta deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Tokat'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Tokat'ta (Sulusaray) deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Şampiyonlar Ligi finali ne zaman, nerede oynanacak? 18 Nisan 2024'te Konya'da Elektrik Kesintisi 18 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 18 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 18 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 18 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 18 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 18 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Bugün İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 18 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 18 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title