Haberler

Çıplaklar Kampında Kriz

Almanya -Polonya Sınırındaki Çıplaklar Kampı İki Ülke Halkını Karşı Karşıya Getirdi.

Almanya-Polonya sınırındaki çıplaklar kampı iki ülke halkını karşı karşıya getirdi.

Bu kamp kriz yarattı...

Almanya-Polonya sınırında Usedomer sahilinde bulunan çıplaklar kampı, bölgede yaşayan Alman ve Polonyalı vatandaşları karşı karşıya getirdi. Almanlar çıplaklar kampında güneşin tadını çıkarırken, muhafazakar Polonyalılar çıplak insanların sahilde dolaşmasından rahatsız oluyor. Aslında 50 yıldan bu yana Almanların Usedomer sahilinde çıplaklar kampı var. Polonya'nın Avrupa Birliği'ne üye olmasından sonra Schengen sınırları içinde serbest dolaşım olduğu için çıplak Alman turistler sınırın diğer tarafına geçerek Polonyalıların arasına karışıyor. Bu durumdan rahatsız olan Polonyalılar bir çözüm bulunmasını istiyor.

28 yaşındaki Polonyalı Anja, "Bu durum çok iğrenç, biz asla çıplak denize girmeyiz. Sonuçta bir Katolik inancına sahibiz" diyor. Polonyalıların bu davranışına tepki gösteren Alman Ines Müller ise, "Polonyalılar elinde dürbünlerle geliyor. Bizi dikizlemekle kalmayıp, aynı zamanda hakaret ediyorlar. Bazen kendimi hayvanat bahçesinde bir maymun gibi hissediyordum" şeklinde konuştu.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Dünya

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title