Haberler

Çıplak Ayaklı Çocukları Deniz Feneri Isıtıyor

Güncelleme:

Edirne'den, Kars'a, Sinop'tan Adana'ya ülkemizde ihtiyaç sahibi insanlara el uzatan Deniz Feneri Derneği bu kış 100 bin çocuğa bot ve mont ulaştırıyor.

Deniz Feneri Derneği, bu kış Türkiye'de 5.500 çocuğa kışlık bot dağıttı.

Deniz Feneri Derneği Genel Başkanı Av. Mehmet Cengiz'in açıklaması;

"Derneğimiz 17 yıldır "İşimiz Sadece İyilik" anlayışıyla dil, din, ırk ayırmadan yurtiçinde ve yurtdışında insani yardımlar yaptı. Kış aylarında yardımlarımız genel olarak soğukla mücadeleye yönelik. Kışlık giysi yardımlarımızın dağıtımını hızlandırdık. İstanbul'da iki, Ankara, İzmir, Erzurum, Antalya ve Şanlıurfa'da sabit giyim mağazalarımız aracılığıyla, çok sayıda ilde açılan gezici giyim mağazalarımızla ve köylere dernek araçlarımızla kışlık giysi ve bot yardımlarımıza devam ediyoruz.

Giyim Mağazalarımıza yoksulluğu tespit edilmiş ailelerimizi davet ediyoruz. Onlar da istedikleri giysileri ücret ödemeden alıyorlar.

Onlarca köy okulunda yüzlerce çocuğa karda kışta ayakları sıcacık olsun, ayakkabıları su almadan okullarına gidip gelsinler diye bot verdik.

Gerek mağazalarımızdaki, gerekse köy okullarındaki dağıtımlarımız sırasında sıklıkla duygulu anlar yaşanıyoruz. Kimi ağabeyinin kendisine büyük gelen ayakkabısı ile okula gidiyor, kimi başparmakları görünen ayakkabılar giyiyor. Yoksulluk onların yüreklerinde derin yaralar açmadan, Deniz Feneri Derneği olarak onların başını okşuyoruz. Bu kış tam 5.500 çocuğumuza bot verdik. Hedefimiz 10 bin çocuğa yepyeni hiç giyilmemiş botlar ulaştırmak. Bu yardımların sürdürülebilir olması ve güzel ülkemizin daha fazla güzel çocuğuna ulaşabilmek için daha çok hayırseverin desteğine ihtiyaç duyuyoruz. Bu hafta ve önümüzdeki hafta yine yoğun bir dağıtım programı yapıyoruz. Edirne'den Kars'a devam eden bu yardımlarda gönüllülerimizin ve duyarlı öğretmenlerimizin taleplerini önemsiyoruz."

Kaynak: Bültenler / Güncel

Sinop Kars Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title