Haberler

Cip Barajına 100 Bin Yavru Sazan Bırakıldı

Elazığ’da belediye ve Su Ürünleri Üretim Müdürlüğü’nün ortak çalışması sonucu Cip Baraj Göleti’ne 100 bin adet yavru sazan balığı bırakıldı.

Elazığ'da belediye ve Su Ürünleri Üretim Müdürlüğü'nün ortak çalışması sonucu Cip Baraj Göleti'ne 100 bin adet yavru sazan balığı bırakıldı.

Elazığ Belediyesi ve Devlet Su İşleri Keban Su Ürünleri Üretim Müdürlüğü'nün ortak çalışmasıyla, Cip Baraj Göleti'ne 100 adet yavru sazan balığı bırakıldı. Elazığ Belediyesi tarafından devralınan ve yapılacak düzenlemeler sonrası rekreasyon alanı olarak 2016 yılı sonunda tamamlanacak olan Cip Barajı Mesire Alanı'nda dönüşüm çalışmalarına başlandı. Cip Baraj Göleti, su kaynaklarının ıslahı, balıklandırılması ile olta balıkçılığına açılması projesi doğrultusunda, gölete bırakılan sazan balıkları, hem kültür balıkçılığının gelişimine, hem de doğal suların aşılanmasına katkı sağlaması hedefleniyor.

Yetkililer, çevre kirliliği ve bilinçsiz avlanma sonucu birçok su ürününün tükenme noktasına geldiği Cip Barajı Göleti'nde uygulanacak projeyle, balık yoğunluğu önemli derecede artırılarak, göl eko sisteminin canlandırılacağını ifade etti. - ELAZIĞ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Elazığ Keban Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title