Haberler

Çintimar "Devletimiz'in Terör Politikası Çocukları Spora Yönlendiriyor

Atletizm gençleri spora bağlayan en önemli branşların başında geliyorGüney Doğu Anadolu'dan 224 Kulüp, 888 sporcu ile yarışmalara katılıyorAtletizm Federasyonu Başkan Çintimar yaptığı açıklamada; "Devletimiz'in terör politikası çocukları spora yönlendiriyor.

Atletizm gençleri spora bağlayan en önemli branşların başında geliyor

Güney Doğu Anadolu'dan 224 Kulüp, 888 sporcu ile yarışmalara katılıyor

Atletizm Federasyonu Başkan Çintimar yaptığı açıklamada; "Devletimiz'in terör politikası çocukları spora yönlendiriyor. Yarışmalara katılımda bu yıl Güney Doğu Anadolu kulüplerimiz rekor kırdı şeklinde konuştu.

Ercan ATA, Ankara-DHA

Üç yıldır 8 ayrı bölgede gerçekleştirilen ve toplam 597 kulüp ile 2 Bin 361 sporcunun yarıştığı Anadolu yıldızlar Kros Ligine bu yıl rekor derecede sporcu katılıyor. 16 Ekim Pazar günü Malatya'da yapılacak olan Güney Doğu Anadolu ayağına sadece Güney Doğu Anadolu İllerinden 224 kulüp ve 888 sporcu yarışıyor.

Atletizm Federasyonu olarak çok ciddi bir çalışma yaptıklarını söyleyen Başkan Fatih Çintimar, Güney Doğu illerinde Devletimizin terör temizliği gençlerimizi korkmadan Atletizm sporuna yönlendiriyor diyerek Doğan Haber Ajansı'na açıklamalarda bulundu " Göreve geldiğimizde bölgelerin, illerin ve ilçelerin Atletizm takımları olsun diye bir çalışma başlattık. Bu çalışma her yıl üzerine koyarak bir rekor kırdı ve bu günlere geldi" dedi.

2016 YILINDA REKOR KIRILDI

Bu yıl ise farklı bir rekor kırıldı diyen Çintimar, şöyle devam etti "Geçen yıla göre bu sene, 500 sporcu daha fazla katılım var. Bizim için en önemli olan şey, Güney Doğu Anadolu ayağı oldu. 8 bölgeye bakıldığı zaman en fazla katılımın Güney Doğu illerinde olduğunu görüyoruz. %30 katılım güney doğu illerinde olması bizim için çok önemli. Hem bizi, hem de o bölgedeki sporcuların Atletizm ile çocuklarımızın spora kazandırılması amacıyla çok ciddi bir ilerleme kazandığını düşünüyorum. Bu hafta yapılacak olan Anadolu yıldızlar ligimizde 579 kulüp yarışacak. Bu takımların 224 tanesi sadece Güney Doğu Anadolu illerimizden katılacak. 16 Ekim tarihinde Malatya ilimizde bu yarışmaları yapacağız. Bu ayağa, yaklaşık 900 sporcumuz katılacak. 8 bölgede başlayan ve ilk olarak Akdeniz, Batı Karadeniz, Doğu Anadolu, Doğu Karadeniz, Ege, Güney Doğu, İç Anadolu ve Marmara bölgesi olarak ayırdığımız ve yapılan elemeler sonucunda iki kademe olarak çocuklarımız finalde yarışacak. Geçen yıl Kahramanmaraş'ta yapmıştık ve bu yılda, aynı yerde yapmayı planlıyoruz" diye konuştu

ÇİNTİMAR "DEVLETİMİZ'İN TERÖR POLİTİKASI ÇOCUKLARI SPOR'A YÖNLENDİRİYOR

Mevcut başkan olarak Atletizm Federasyon başkanlığına tekrar adaylığını koyan Çintimar, Devletin Güney Doğu illerindeki uygulamasının başarılı olduğunu ifade ederek şunları söyledi

"Devletimizin başlattığı terörden temizlenme, terörden arınma operasyonunda çocuklarımız tamamen spora kanalize oldu. Spor'la birlikte atletizm ile ve diğer branşlarla birlikte bu bölgede ana görevini yapmış oldu. Bu bölgede 224 kulübümüz yarışmalara katılacak. Hem kulüplere, yöneticilerine, Okul Müdürlerine ve Kaymakam'larımıza teşekkür ediyorum. Bu çocuklarımız Atletizmle birlikte hayata geçmeleri, sosyal hayata geçmeleri sağlanmış olacak. Bu anlamda, Gençlik ve Spor Bakanlığımızın desteği ile bu projeyi önümüzdeki yıllarda daha da attırarak 880'leri değil 8 binleri, 80 binleri koşturan bir federasyon olmak için elimizden gelen tüm çabayı göstermek istiyoruz" ifadesini kullandı

Devletimiz Güney Doğuyu terörden temizlemeyi tam anlamıyla kararlılıkla sürdürdüğü için, gençlerimiz spora ve spor sahalarına yönlenmiş oluyorlar. Çok ciddi çalışmalarla Güney Doğu Anadolu bölgemizdeki çocukları sahalara çekip, çocukların sahalarda olmasını ve antrenman yapmalarını sağlayacağız. Önümüzdeki yıllarda çok daha büyük katılımlar olacağına inancım tam. Spor Bakanlığımız ve Spor Genel Müdürlüğümüz bu konuda gereken tüm desteği veriyor. İnşallah çok başarılı olacağımızı ümit ediyorum,"

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Malatya Spor Haberler

Bakmadan Geçme

Hıdırellez nedir? Hıdırellez günü ne yapılır? Hıdırellez kutlamak günah mı? Üsküdar - Samandıra Metro Hattı'nda ne oldu? Metrolar çalışıyor mu? İSKİ BARAJ DOLULUK ORANI 2024: İstanbul barajlarında son durum nedir? Baraj doluluk oranı seviyesi yüzde kaç? Kocasını terk edip üvey oğluyla kaçtı! Üvey oğluyla kaçan kadın ne dedi, olay ne? KURBAN BAYRAMINA KAÇ GÜN KALDI 2024: Kurban bayramı ne zaman, hangi tarihe denk geliyor? 24 NİSAN TV YAYIN AKIŞI | Bugün hangi diziler var? Kanal D, Star TV, TRT1, ATV, TV8, Show TV, NOW TV Hıdırellez ritüelleri nedir 2024? Hıdırellez ne zaman, hangi tarihte kutlanır? Hıdırellez dileği nasıl yapılır? Bu akşam Survivor var mı? Bu akşam Survivor All Star yeni bölüm yayınlanacak mı? 24 Nisan Çarşamba Survivor yeni bölüm! Gelinim Mutfakta CANLI YAYIN | 24 NİSAN GELİNİM MUTFAKTA PUAN DURUMU! Gelinim Mutfakta yeni bölüm İZLE! MÜGE ANLI CANLI İZLE! 24 Nisan Müge Anlı Canlı İzleme Linki! Müge Anlı son bölüm neler oldu? Şevket Çoruh Arka Sokaklar dizisinden neden ayrıldı? Mesut Komiser Arka Sokaklar'a dönecek mi? AZ ÖNCE DEPREM NEREDE OLDU SON DAKİKA! AFAD Kandilli Rasathanesi son depremler 24 Nisan! Resmi Gazete bugün (24 Nisan) kararları neler? Resmi Gazete atama kararları 2024! Bugün hangi maçlar var? Bugün maç var mı? 24 Nisan Bu akşam hangi maçlar var, hangi kanalda? 24 NİSAN BİM AKTÜEL ÜRÜNLER KATALOĞU! Bu hafta BİM'de neler var, hangi ürünler geldi?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title