Haberler

Cinsel Tacizle Suçlanan Sahte Polise 17 Yıl Hapis Cezası

Trabzon'da kendisini polis olarak tanıtarak alıkoyduğu 22 yaşındaki İ.K.'ya cinsel tacizde bulunan 39 yaşındaki İ.T., 'Cinsel saldırı, şantaj, cebir, tehdit ve hile kullanarak kişiyi hürriyetinden yoksun kılma' suçlamasıyla 17 yıl hapis cezasına...

Trabzon'da kendisini polis olarak tanıtarak alıkoyduğu 22 yaşındaki İ. K.'ya cinsel tacizde bulunan 39 yaşındaki İ.T., 'Cinsel saldırı, şantaj, cebir, tehdit ve hile kullanarak kişiyi hürriyetinden yoksun kılma' suçlamasıyla 17 yıl hapis cezasına çarptırıldı.

Olay Trabzon'da iki yıl önce meydana geldi. Sahilde erkek arkadaşıyla bir süre gezdikten sonra Akçaabat ilçesindeki evine dönen İ. K.'nın yanına gelen ve iddialara göre sahte kimliğini göstererek kendisini polis olarak tanıtan İ.T., "Trabzon sahilinde uygunsuz hareketlerinizi tespit ettik. Bunları görüntüledik. Sizi merkeze götürmem gerek" diyerek genç kızın otomobile binmesini istedi. Anlatılanlara inanan İ.K. da araca bindi. Çarşıbaşı İlçesi'ne kadar giden ve Yoroz mevkiinde aracı yol kenarına çeken İ.T., çektiği görüntüleri silmesini isteyen İ.K.' ya, elbiselerini çıkarması halinde sileceğini söyledi, kabul etmemesi üzerine de genç kızı bu kez tabancayla tehdit etti. Silahı görünce korkarak elbiselerini çıkartan İ.K.'ya cinsel tacizde bulunan İ.T., daha sonra elindeki görüntüleri sileceğini söyledi ve genç kızı aracına aldığı yerin yakınlarında bırakarak uzaklaştı.

KOVALAMACADA YAKALANDI

İ.T.'nin daha sonra da telefonla mesaj atması üzerine polise giden genç kız şikayette bulundu. Polis gözetiminde İ.T. ile irtibata gecen İ.K., tacizcisini yakalatmak için randevu verdi. Trabzon'un Değirmendere Mahallesi'nde buluştuğu kızın polislerle geldiğini ve kendini yakalatacağını anlayınca İ. K.'yi zorla otomobiline bindiren İ. T. kaçmaya çalıştı ancak kısa bir kovalamacanın ardından Maçka ilçesi yolunda polis ekiplerince yakalanarak gözaltına alındı.

3 AYRI SUÇTAN 17 YIL

Yapılan soruşturmanın ardından İ.T. hakkında, "Cinsel saldırı, şantaj, cebir, tehdit ve hile kullanarak kişiyi hürriyetinden yoksun kılma, beden ve ruh sağlığını bozacak şekilde cinsel saldırı" suçlamasıyla Trabzon 1'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde dava açıldı. Davanın önceki gün yapılan karar duruşmasında tutuksuz olarak yargılanan sanık İ.T. ve İ.K. hazır bulundu. İ.T. suçsuz olduğunu belirterek, beraatini talep etti. Mahkeme heyeti sanık İ.T.yi, cinsel saldırıdan 10 yıl, şantaj suçlamasıyla 1 yıl, cebir, tehdit ve hile kullanarak kişiyi hürriyetinden yoksun kılma suçundan da 6 yıl olmak üzere toplam 17 yıl hapis cezasına çarptırdı. - Trabzon

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Akçaabat Trabzon Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title