Haberler

Cinsel Tacizi Sosyal Deney Konusu Yaptılar

Güncelleme:

Cinsel tacizin kabul edilebilir bir davranış olması hiç kimse tarafından onaylanmazken yapılan sosyal deney bunun aksini ispat etti. Tacizci kadın, kurban da erkek olunca insanlar görmezden gelmeyi hatta tacize uğrayan adamı aşağılamayı tercih etti. Durum tersi olup kadın tacize uğrayınca insanlar hemen genç kadına yardıma koştu.

"KALÇAMA DOKUNMAYI BIRAK"

New Yorklu Youtube yayıncısı Joey Salads (22), kız arkadaşı Lexi ile bir araya gelerek cinsel tacize uğrayan kadın ve erkeğin durumuna insanların nasıl tepki vereceklerini görmek istedi. İkili bu deney için bir alışveriş merkezini sahne olarak seçti. Görüntülerde önce Lexi, Joey'i taciz etmeye başladı. Joey'i oturmakta olan bir kadının önünde elleyen, dokunan Lexi'ye genç adam; "Bana dokunmayı bırak. Kalçama dokunmayı bırak" diye söylenirken oturmakta olan kadın yardım önermek yerine, Joey'i eşcinsel olmakla itham etti. Genç adam kendisini taciz eden kadının cinsel ilişki istediğini açıklayınca, bankta oturan kadın Joey'i aşağılayarak; "Adamım bu kadar ezik olma. Aş bunu, hatun ateşli, bunun hoşuna gitmesi lazım" diyerek genç adamı haşladı.

"ADAMIM SEN DELİSİN"

Lexi, Joey'i tacize devam ederken iki kadın yanlarından sessizce geçerek sanki hiçbir şey olmamış gibi yollarına devam ettiler. Tacize şahit olan iki genç kız Lexi'yi cesaretlendirerek; "Evet, al biraz" dedi. Bunun hemen sonrasında genç bir adam Lexi, Joey'i taciz ederken yanlarında durdu ve; "Kardeşim deli misin? (Lexi'yi işaret ederek) Şunu gördün mü? Bence hatun güzel. Adamım sen delisin" sözleriyle tepkisini dile getirdi.

DURUMU TERSİNE ÇEVİRDİLER

Sosyal deneyi yapan ikili durumu tersine çevirerek, bu sefer Joey'in Lexi'yi taciz etmesine insanların nasıl tepki vereceğini görmek istedi. Tahmin ettikleri gibi insanlar hemen taciz olayına müdahil oldular.

"BU YAPTIĞIN DOĞRU DEĞİL"

Joey, Lexi'yi elle taciz etmeye başladığında ve gece kendisiyle birlikte olmak istediğini dillendirince hemen bir grup kadın merdivenlerden yukarı koşarak Lexi'ye yardıma geldiler. Bir kadın Lexi'yi uzaklaştırırken diğer iki kadın Joey'i iteklediler. İçlerinden biri; "Ne yapıyorsun? Dur artık. Bu yaptığın doğru değil" diye bağırdı. Joey, Lexi'nin kız arkadaşı olduğunu anlatmaya çalışırken kadınlar bunun önemli olmadığını söyledi. Kadınlar, Lexi'nin etrafını sararak korumacı bir tavırla onu uzaklaştırmaya çalıştılar.

"BU GECE YAPAR MIYIZ?"

Alışveriş merkezinin bir başka bölgesinde Joey, Lexi'yi kalçasını elleyerek; "Bu gece yapar mıyız?" diye peşinden takip ederken 3 kız ve bir erkekten oluşan grup Joey'i durdurarak "Geri çekil, geri çekil" diyerek genç kızdan uzaklaştırmaya çalıştı. Joey'in; "Bu kadar büyütülecek ne var? O benim kız arkadaşım, niye ona dokunmayayım ki? deyince gruptan bir genç kız; "Geri çekil, ona bu şekilde dokunamazsın" dedi. Yine bir diğeri araya girerek; "Bir kadına bu şekilde dokunamazsın, senin sorunun ne?" diyerek Joey'e çıkıştı.

İnsanların cinsel taciz olayında, cinsiyet temelli çifte standardını ortaya koyan sosyal deney Youtube'da 1 hafta içinde 680.000'den fazla izlendi.

Kaynak: Haberler.com / Dünya

Komik - İlginç Yaşam Dünya Haberler

Bakmadan Geçme

Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 17 Nisan 2024 Çarşamba Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 17 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! 17 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 17 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 17 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 17 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 17 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 17 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 17 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 17 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Bugün İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 17 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 17 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Akrep yenir mi? Akrep yemek helal mi, haram mı? DİYANET AÇIKLADI Servet Yardımcı hangi takımlı, Servet Yardımcıkimdir? Fatih Sultan Mehmet kardeşlerini öldürdü mü? Erdoğan'dan öğretmen ataması son dakika açıklaması! Öğretmen ataması ne zaman, kaç tane, hangi branşlarda yapılacak?
500

Yorumlar (7)

TayfunMobil-IOS:

Demekki eşit değiliz dimi bayanlar

52
2
yanıtYanıtla
Hesap KitapMobil-IOS:

Kadınla erkeğin hiçbir yönden ve hiç bir şekilde eşit olmadığının kanıtı bu işte.

42
2
yanıtYanıtla
Enes:

Gerçekten gelinen durum tespitin kralı..

38
3
yanıtYanıtla
haha:

Bunun sebeplerinden biri adam istemezse kadın ona hiçbirşey yapamaz yani kendini savunur düşüncesi kadına yapıldığında savunmasız isteği dışında kendini koruyamaz düşüncesi bilinç altında yer eder

19
1
yanıtYanıtla
ede hollanda:

herhalde bunun tersi olamaz

1
3
yanıtYanıtla
muratttMobil-ANDROID:

ne güzel, saten kadınların çoğu eklenmek için giyiniyorlar, sonrada vayyy ekledi beni, deme yawww.

0
0
yanıtYanıtla
AYNENMobil-ANDROID:

DEMEKKI ESITLIK YOK DEMI FEMINISTLER.HANI ISINIZE GELIYIORSA

0
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title