Haberler

Darbe Girişiminin 1 Numarası Konuştu: Hulusi Akar ile Birlikte Hareket Ettim

Güncelleme:

Darbe girişiminin 1 numarası olduğu söylenen Hava Orgeneral Akın Öztürk, Ankara'da gözaltında olduğu sırada yaptığı açıklamada "Hulusi Akar ile birlikte hareket ettim." dedi.

Darbe girişiminin ardında eski Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Akın Öztürk ve damadı Yarbay Hakan Karakuş olduğu ileri sürüldü. 'Darbe yapabilecek potansiyele sahip' iddiasıyla Genelkurmay'a bildirilen Öztürk, 4. Ana Jet Üs Komutanlığı'nda gözaltına alındı. Darbenin bir numaralı ismi olduğu öne sürülen eski Hava Kuvvetleri Komutan Orgeneral Akın Öztürk, gözaltındayken mesaj gönderdi.

GÖZALTINDA AÇIKLAMA: AKAR'LA BİRLİKTE HAREKET ETTİM

Ankara'da gözaltında bulunduğu bildirilen Yüksek Askeri Şura üyesi Orgeneral Akın Öztürk, yakınları aracılığıyla DHA'ya açıklama yaptı.

Öztürk'ün açıklaması şöyle:

"Yüksek Askeri Şura üyesi olarak milletinin emrinde olan ben Hava Orgeneral Akın Öztürk; kalkışma başladıktan itibaren kısa süre içerisinde bulundukları yere ulaşarak sürekli bir şekilde Sayın Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar ile birlikte hareket ettim ve yanında bulundum. Milletimizi ve demokrasimizi hedef alan bu darbe girişiminin hiçbir aşamasında yer almadığım gibi, ülkemiz açısından en az zararla atlatılabilmesi için elimden geleni yaptım. Hava Kuvvetleri Komutanı Hava Orgeneral Abidin Ünal'ın isteği üzerine faillerle bizzat münazara ederek bir an önce hatalarından dönmeleri için gayret sarf ettim."

30 AĞUSTOS'TA EMEKLİ EDİLECEKTİ

Öztürk, Balyoz operasyonunun ardından kuvvet komutanı olmuştu ve 30 Ağustos'ta emekli edilecekti.

SORGULAMASI DEVAM EDİYOR

Eski Hava Kuvvetleri Komutanı Akın Öztürk'ün, darbe girişimiyle ilgili soruşturma kapsamında gözaltına alındığı ve Ankara Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi'nde sorgulanmasına devam edildiği bildirildi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Hulusi Akar Politika Güncel Haberler

500

Yorumlar (83)

:

Burada, yapılan bu darbeye senaryo diyenlere sesleniyorum; sizler yapılan bu darbeye senaryodur diyerek bu darbeyi gerçekleştirenlerin destekcisi olduğunuzu apaçık bir şekilde itiraf etmiş oluyorsunuz. Ve bu sayede kendinizi de deşifre etmiş oluyorsunuz.

254
206
yanıtYanıtla
KIBRISLI ASIL TURK:

BU BASTAN BERI BIR ERDOGAN SENARYOSUDUR, HULISI TESLIM ALANLAR DARBE YAPMAK ISTESELERDI HULUSIYI YAYINA CIKARTIP KONUSTURURLARDI VEDE ISTEKLERINI DILE GETIRIRLERDI, BOYLE OLMADIGINDAN ERDOGANIN SENARYOSUNA MAKARNACI KOYUNLAR INANMIS OLUYOR, BIR SORUMLUYA BU ISI YUKLERLER ALT KADEME EMIR KULU OLDUGUNDAN BERAT EDER

116
136
yanıtYanıtla
TrbznluTürk:

la ömür yemiş bir üst düzey komutanı sıradan biri gibi konuşturacaklardı he. adam tamam buraya kadarmış der ölürdü ya la. askeri ruhla yaşlanmak başka bir şey. her an her gün kendilerine ölümü tekrarlayarak yaşar vatan için namuslu askerler. iletişim ulaşım eski darbe zamanları gibi değil işte bu darbecileri tecrübesiz yapar ve milli iradeye bağlı komutanları da küçümseme. dış mihraklar bu darbe yanlılarını hevesle izledi düşün onlar için kazan kazandı çünkü kalkışım ülkeyi zayıflatacaktı.

yanıt11
yanıt2
:

Kıbrıslı Asil Türk rumuzlu hain, sen Kıbrıslı asil Türklere kurban ol. Sen o asil Türklerin tırnağı olmazsın. Sen bu rumuzunu ''Kıbrıslı hain Türk'' diye değiştirmelisin. Çünkü sana ancak bu rumuz yakışır.

yanıt80
yanıt37
ELVAN:

aKILLI OL DÜDÜK MAKARNASI KIPRISLI

yanıt42
yanıt6
maarif:

Darbenin sekli ve sonuclarına bakınca , asıl darbenin orduya ve yargıya yapıldığı açıktır. . . zaten daha 24saat geçmeden ordudan ve Yargı''''dan binlerce(binlerce) tutuklama oldu. . . hemen ardından haber siteleri kapatıldı. . . hemen hazır kıta Diyanet, hücuma gecti. . .

153
58
yanıtYanıtla
a tim:

asker tamamiyla erdoganin eline gecti asil hedef buydu artik bizi abd ye peskes ceker önünde engel kalmadi paraleli kullanip milleti kazikladilar

153
49
yanıtYanıtla
fırat:

aynen kardeş bob antlaşması devam ediyor bu darbe bağımsz kurdıstanın ayak sesleri benden söylemesi

yanıt47
yanıt19
2222222222222222222222222:

akşamdan darbe oldu dıye göbek atarken şımdı nasıl dansöz gıbı kıvırıyonuz lan

yanıt12
yanıt21
ELVAN:

AKILLI OL DÜDÜK

yanıt2
yanıt21
Tüm 83 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title