Haberler

Çini Yaparak Sabrı Öğreniyorlar

Lüleburgaz Halk Eğitimi Merkezi tarafından açılan Çini İşlemeciliği Kursu’nda kursiyerler Türk ve Osmanlı en önemli el sanatını öğreniyorlar.

Lüleburgaz Halk Eğitimi Merkezi tarafından açılan Çini İşlemeciliği Kursu'nda kursiyerler Türk ve Osmanlı en önemli el sanatını öğreniyorlar.

Kurs hakkında bilgi veren Çini Kursu Öğretmeni Nalan Küçükkancabaş, "Kursumuz daha yeni başladı. Halk Eğitimi Merkezi'nin açtığı bir kurstur. Lüleburgaz Belediyesi Ekin Atölyesi'nde kursumuzu gerçekleştiriyoruz. Biz unutulmaya yüz tutmuş olan çini sanatını kursiyerlere öğretiyoruz. Lüleburgaz çini kenti olmamasına rağmen çini sanatı ile tanıştı. 3 yıldır kursa çok yoğun bir talep var. Toplam 24 öğrencimiz var. Kursumuzda desen çalışması, fırça tutma, boyama çalışmaları gerçekleşiyor. Uzun ve sabır isteyen bir iş çinicilik. İnsanlara sabrı öğretiyor. Bu kursla geçmiş yaşatılmış oluyor" dedi.

"Kursta geçmişi yaşıyor ve yaşatıyoruz"

Türk el sanatlarına ilgisi olduğunu söyleyen 45 yaşındaki kursiyer Tugay Aygın, "Gezdiğim çini sergisinde görüp çok hoşuma gitti ve daha sonra kursa kayıt oldum. Bu kursta geçmişi yaşıyor ve yaşatıyoruz. Türk el sanatlarına ilgim var. Çalışmalara devam ediyorum" dedi.

"Çok güzel bir el sanatı"

Kursa 3 yıldır geldiğini ifade eden Nazlı Kantürer de, "62 yaşındayım. Çok güzel bir el sanatı. Bize terapi gibi geliyor. Çini yaparken huzur buluyorum. Çini bir aşktır. Hocamız sayesinde çiniyi öğrendik. Kendisine teşekkür ediyorum" diye konuştu. - KIRKLARELİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Halk Eğitimi Merkezi Lüleburgaz Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title