Haberler

Çini Festivali İçin Bir Araya Geldiler

Güncelleme:

2.'nci İznik Çini Festivali için İznik Kaymakamı Pehlivan ve Belediye Başkanı Sargın çinici esnaflar ile İznik Belediyesi İzzet Peşte Su Sporları Kamp ve Eğitim Merkezinde bir araya geldiler.


19-22 Mayıs 2016 Tarihleri arasında gerçekleştirilecek 2.'nci İznik Çini Festivali için sabah kahvaltısında buluşan çiniciler festival öncesi hazırlıkları ele alarak daha güzel neler katalabilirizi konuştular.

İznik Kaymakamı Ali Hamza Pehlivan, Belediye Başkanı Osman Sargın, İznik Kent Konseyi Başkan Yardımcısı Mustafa Aydın, İznik Kent Konseyi Genel Sekreteri Havva Çandar , İznik Çiniciler Dernek Başkanı İbrahim Bardakçı ve çinici esnafı katıldı.

Programda daha profesyonel tanıtım için yapılması gerekenler karşılaştırılırken, Esnaflara festival hakkında fikir, görüş ve düşünceleri sorularak ortak bir konsensüs oluşturuldu.

Programda konuşan İznik Belediye Başkanı Osman Sargın "Öncelikle hepinize saygı ve sevgiler sunarken hoş geldiniz diyorum. Bildiğiniz üzere 19 Mayıs'ta başlayacak bir Çini Festivali organizasyonumuz var. Bu kapsamda da neler yapmalıyız neler yapabiliriz diye sizlerinde fikirlerini ve değerlendirmelerini dinlemek amacıyla burada toplanmış bulunmaktayız. Bu yıl İznik'e yakışır bir etkinlik olması gerekiyor. Bu anlamda bizler İznik Belediyesi olarak hiçbir fedakârlıktan kaçınmayacağız. Burada ki amacımız belli.Hem bizlerin kültürümüzün mirası olan İznik Çinisi'ni tüm dünyaya tekrar duyurmak.Hemde bu işle uğraşan kardeşlerimizin hak ettikleri kazançları elde etmesi. Bu nadide mirasımızı gelecek nesillere en iyi şekilde aslına uygun olarak aktarabilmemiz için bu tür faaliyetler önem arz etmektedir diyor, hepinize hayırlı günler diliyorum" dedi.

Başkan Sargın'dan Kaymakam Pehlivan'a Çiçek Sürpriz

İznik Belediye Başkanı Osman Sargın, Kaymakam Pehlivan'a toplantı esnasında çiçek takdim ederek Doğum Gününü kutladı. İznik Kaymakamı Ali Hamza Pehlivan ise "Doğum Günü dolayısı ile gerçekleştirilen sürpriz için teşekkür ediyorum. Herkese sağlıklı ve güzel günler diliyorum. İznik'in geleceğe hazırlanma konusunda Çini'nin önemi çok büyük. Bu bağlamda düzenlenecek Çini Festivali'ne katkı konulması için böyle birlik ve beraberliklerin sağlanması çok önemli. Burada sunacağınız fikirler, düşünceler ve hatta yapıcı eleştirileriniz festivalin yönünü de belirlemiş olacak. Bu duygu ve düşünceler ile hepinize saygılar sunuyor, hayırlı günler diliyorum" dedi.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Ali Hamza Pehlivan Mustafa Aydın Osman Sargın İznik Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Gönül Dağı 135. bölüm izle! Gönül Dağı yeni bölüm izle! Gönül Dağı son bölüm neler oldu? Manchester City-Chelsea maçı ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda? Manchester City-Chelsea maçı şifresiz mi? Samsunspor-Adana Demirspor maçı ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda? Samsunspor-Adana Demirspor maçı şifresiz mi? İstanbulspor kaçıncı kümede? İstanbulspor küme düştü mü? Hasan Can Kaya ameliyat mı oldu? Hasan Can Kaya'nın sağlık durumu nedir? İSKİ BARAJ DOLULUK ORANI 20 NİSAN | Baraj doluluk oranı seviyesi nedir? İstanbul'da sağanak yağışlar barajları nasıl etkiledi? Resmi Gazete bugün (20 Nisan) kararları neler? Resmi Gazete atama kararları 2024! Konyaspor - Alanyaspor maçı hangi kanalda, saat kaçta? Konyaspor - Alanyaspor maçı şifreli mi, nereden izlenir? İstanbulspor küme mi düştü? İstanbulspor küme düşecek mi, son durum ne? Hasan Can Kaya sağlık durumu nasıl? Hasan Can Kaya sakatlandı mı, neden sakatlandı? Hasan Can Kaya hastalığı ne? Kargolar Cumartesi açık mı 2024? Kargolar Cumartesi günü çalışıyor mu, dağıtım yapıyor mu? Bu akşam Survivor var mı? Bu akşam Survivor All Star yeni bölüm yayınlanacak mı? 20 Nisan Cumartesi Survivor yeni bölüm! AZ ÖNCE DEPREM NEREDE OLDU SON DAKİKA! AFAD Kandilli Rasathanesi son depremler 20 Nisan! Malatya deprem mi oldu? SON DAKİKA az önce Malatya'da deprem mi oldu, kaç büyüklüğünde deprem oldu? 20 Nisan Malatya depremi! Ihlara Vadisi nerede? Ihlara Vadisi hangi şehirde, ilde? Ihlara Vadisine nasıl, nereden gidilir?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title