Haberler

Cıngırt Mağarası'nda Arkeolojik Kazılar Yeniden Yapılacak

Ordu Kültür ve Turizm İl Müdürü Uğur Toparlak, "Fatsa ilçesinde bulunan Cıngırt Mağarasında, arkeolojik kazı çalışmaları yeniden başlayacak" dedi.

Ordu Kültür ve Turizm İl Müdürü Uğur Toparlak, "Fatsa ilçesinde bulunan Cıngırt Mağarasında, arkeolojik kazı çalışmaları yeniden başlayacak" dedi.

Toparlak, AA muhabirine yaptığı açıklamada, daha önceki kazı çalışmalarında 2 bin 150 yıl öncesine ait Helenistik ve Pontus Krallığına ait kalıntılar bulunan Cıngırt Mağarası'nda yeniden arkeolojik kazı yapacaklarını belirtti.

Kültür ve Turizm Bakanlığından yapılacak olan kazı için onay istediklerini ifade eden Toparlak, "Fatsa'da bulunan Cıngırt Kaya mağarasında kazı çalışmalarına devam edebilmek için bakanlıktan onay bekliyoruz. Bu yıl için kaynak sıkıntımız yok ve çalışmalar uzun olacak. Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz'ın talimatı doğrultusunda kazı çalışmaları için bizlere 100 bin liralık kaynak aktarıldı. Kültür ve Turizm Müdürlüğü çalışmayı onaylar onaylamaz en geç Haziran ayında kazı çalışmalarına devam edeceğiz" dedi.

Kazı çalışmalarının geniş bir alanda sürdüğünü ifade eden Toparlak, "Öncelikle bölgenin temizliği yapılacak ve arkeolojik kazı çalışmalarına devam edilecek. Kazı çalışmaları bittikten sonra ise restorasyon ve çevre düzenlemesi yapılacak. Biz burada 5 yıldır kazı çalışmamızı sürdürüyoruz. Kazı çalışmalarının ne zaman biteceğini söylemek için erken. Kazı yapılan alan geniş bir alanı kapsıyor. Ayrıca hazine arazisi olduğu için kazabildiğimiz kadar kazacağız. Kazı çalışmaları 10 yıl ile 20 yıl arasında sürecek" diye konuştu.

Kaynak: AA / Güncel

Fatsa Ordu Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title