Haberler

Cinevana Uluslararası Film Festivali" Başladı

Beyoğlu Belediyesinin ev sahipliğinde gerçekleştirilen "Cinevana Uluslararası Film Festivali", düzenlenen törenle başladı.

Beyoğlu Belediyesinin ev sahipliğinde gerçekleştirilen "Cinevana Uluslararası Film Festivali", düzenlenen törenle başladı.

Daha önce Hollywood, New York, Roma, Amsterdam, Londra gibi 11 farklı şehirde gerçekleştirilen festivalin açılış töreni, Pera Palas'ta yapıldı.

Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan, gazetecilere yaptığı açıklamada, yıllardır sinema konusunda çalışmalar yaptıklarını söyledi.

Demircan, "Sinemaya gönül vermiş, özellikle gençler, amatörler ve kendisini uluslararası anlamda vizyona çıkartmak ve farkındalığını geliştirmek isteyen insanlara fırsat tanımak, sinemanın geleceği açısından kıymetli. Bütün dünyadan İstanbul'u ve Türkiye'yi beğenenlere, kendi ülkemizden dünyaya açılmak isteyenlere, sinemaya gönül vermiş, kendi sesini duyurmak isteyen insanlara bir yol olabilir miyiz? Onlara, tüm dünyaya ulaşabilecekleri bir kanal vazifesi görebilir miyiz? Hedefimiz buydu" diye konuştu.

Perküsyon sanatçısı Burhan Öcal ve DJ Murat Uncuoğlu'nun da performanslarını sergilediği etkinlikte konuşan Cinevana Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Jeff McGary, 10 yıldır sinema alanında akademik çalışmalar yürüttüğünü ve yaklaşık 25 yıldır Hollywood film endüstrisinin içinde olduğunu söyledi.

İstanbul'da kendisini evinde gibi hissettiğini belirten McGary, şöyle konuştu:

"Bütün film festivallerine dünya genelinde baktığımızda, hepsi bağımsız film festivalleri olarak başlamakta. Aynı zamanda da reklam ajansları ve sanatçıların yeteneklerini göstermeleri için bir mecra olmakta. Bu minvalde düşünerek, dünyanın farklı yerlerinde bağımsız çalışan yönetmenleri, yapımcıları, oyuncuları bir araya getiren ortak bir platform oluşturmak istedik. 'Tek uluslararası festival olarak yapalım ve bu festival dünyanın her yerini ziyaret etsin, aynı çatı altında çok festival olsun' diye düşündük."

Festivalde çeşitli ülkelerden 75 film arasından seçilen, Jerome Steinberg, Bryan Campbell, Selman Nacar, Engin Poyraz, Joe Pavelka ve Farookh Naghdipour gibi 36 yönetmenin filmleri yer alıyor.

Aynı zamanda 6 film, görme engelliler için özel hazırlandı.

Los Angeles Film Akademisi, Sinema Genel Müdürlüğü, Mimar Sinan Üniversitesi, Bahçeşehir Üniversitesi ve Kültür Kenti Vakfı iş birliğiyle düzenlenen festivaldeki filmler, 23, 24 ve 25 Ocak'ta Beyoğlu Atlas Sineması'nda izlenebilecek.

Kaynak: AA / Kültür Sanat

Hollywood İstanbul Beyoğlu Kültür Sanat Haberler

Bakmadan Geçme

FACEBOOK CUMA MESAJLARI 2024: Resimli, en iyi, en yeni Facebook Cuma mesajları! Cuma mesajları, resimli Cuma mesajları! Kısa Cuma mesajları Fenerbahçe'de kimler penaltı kaçırdı, kaç penaltı kaçtı? Livakoviç kaç penaltı kurtardı? 19 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? Fenerbahçe elendi mi? Fenerbahçe Avrupa'dan elendi mi (UEFA Konferans Ligi 19 Nisan Cuma)? (Fenerbahçe -Olympiakos) 19 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 19 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 19 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 19 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 19 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 19 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 19 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 19 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 19 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 19 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? Fenerbahçe turu geçti mi, maç uzadı mı, penaltılara mı gitti?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title