Haberler

Çine Yörükler Köyünde Mera Islah Çalışmaları Başladı

Aydın Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü ile Ege Tarımsal Araştırma Enstitüsü Müdürlüğü koordinatörlüğünde 2013 Yılı içerisinde hazırlanan Aydın’ın Çine İlçesine bağlı Yörükler Köyü’nde ‘Mera Islah Projesi’ başladı.

Aydın Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü ile Ege Tarımsal Araştırma Enstitüsü Müdürlüğü koordinatörlüğünde 2013 Yılı içerisinde hazırlanan Aydın'ın Çine İlçesine bağlı Yörükler Köyü'nde 'Mera Islah Projesi' başladı.

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Bitkisel Üretim Genel Müdürlüğünün 4 Mart 2013 tarihli ve 1332 sayılı yazısı ile kabul edilerek uygulanmaya başlayan proje bin 505 dekarlık alanda beş yıllık süreyle uygulanacak olup 1 Mayıs 2018 tarihinde tamamlanacak.

yapılan proje ile dekar başına kuru otta yüzde yüzlük bir artış sağlanacğını ifade eden Aydın Gıda tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Salih Köksal, "Projenin amacı ıslah çalışmaları öncesi dekarda 100 kg olup toplamda 150 bin 500 kg kuru ot veriminin, ıslah çalışmaları sonrası yüzde 100 arttırılarak dekarda 200 kg toplamda 301 bin kg çıkarılması hedeflenmiştir. Proje kapsamında alınmış olan 30 bin 100 kg 20-20-0 kompoze gübre 21 Şubat tarihinde Yörükler Köyü meralarına projeye uygun olarak köylülerin katılımıyla verilmeye başlandı ve 23 Şubat tarihinde tamamlandı. Gübreleme uygulamaları kapsamında gübreleme öncesi vejetasyon durumu takibi ve uygun yağış dönemi tespiti yapılarak gübreleme zamanı tayin edildi ve proje çalışma takvimine uygun şekilde yürütülmektedir" dedi. - AYDIN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Aydın Çine Ege Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title