Haberler

Çine'ye Yamaç Paraşütü Parkuru

Çine ilçesinde yamaç paraşütü parkuru kurulacak.

Çine ilçesinde yamaç paraşütü parkuru kurulacak.

Parkur, Aydın Sportif Havacılık Kulübü üyesi Şencan Kolcu tarafından uçuşlara elverişliliği tespit edilen Madran Dağı'nın Mutaflar ve Tatarmemişler mahalleri arasındaki eteklere kurulacak.

Yamaç paraşütüyle 8 yıldır uçtuğunu söyleyen Kolcu, parkurun kurulacağı yerin, yamaç paraşütü için çok uygun bir yer olduğunu belirtti.

Kolcu, "Burada insanlar gerçekten güzel uçuşlar gerçekleştirebilir. Potansiyeli çok iyi, rüzgar yönü cepheli ve gün boyu uçuş imkanı verebilecek bir bölge. Burada termikleri yakalarsak çok keyifli yollar kat edebiliriz. Aydın'da yamaç paraşütü gerçekleştiren ortalama 25 kişi var. Burada havacılık yarışmaları da düzenleyebiliriz. Yamaç paraşütü parkuruyla, seyir tepesi, piknik alanı, çadır kamp alanı ve istenirse restoran tarzında işletilebilecek bir yapı da burada oluşturulabilir." diye konuştu.

İkili yamaç paraşütü (tandem) atlayışlarını 12 yıldır gerçekleştirdiğini söyleyen Ekrem Abal da, "Burası Koçarlı'ya göre termal olarak çok daha güzel bir mevkiye sahip. Daha fazla havada kalmamızı sağlayacaktır. Koçarlı'da hava koşulları her zaman yeterli olmuyor. En fazla 15 dakikalık uçuşlar yapıyoruz. Burada uçuş süresini bir saate yükseltebiliriz. İnsanlar böylelikle uçtuklarını anlarlar. Çine'de de Ölüdeniz'deki gibi ticari uçuşlar yapılabilir." dedi.

Kaynak: AA / Güncel

Koçarlı Aydın Çine Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title