Haberler

Cinayetten Yargılanan 5 Sanık Beraat Etti

Adana’da kayınpederi ve eşini öldürmek suçundan aranırken sokakta cesedi bulunan adamı öldürdükleri iddiasıyla tutuklanan 2’si kardeş 5 sanık beraat etti.

Adana'da kayınpederi ve eşini öldürmek suçundan aranırken sokakta cesedi bulunan adamı öldürdükleri iddiasıyla tutuklanan 2'si kardeş 5 sanık beraat etti.

Bir ilaçlama şirketinde çalışan Haydar Demiralp (43), 30 Mayıs 2014'te kayınpederi Durdu Bilgi'yi Gürpınar Mahallesi'ndeki evinde av tüfeğiyle ateş ederek öldürdü. Cinayetten sonra ulaşılamayan Tijen Demiralp ise (28) aynı gün akşam saatlerinde Çukurova Üniversitesi yakınındaki çamlık alanda 20 yerinden bıçaklanarak öldürülmüş halde bulundu. Şüpheli Haydar Demiralp'in gidebileceği adreslere eş zamanlı baskın yapan polis ekipleri herhangi bir bulguya ulaşamadı. Haydar Demiralp ise cinayetlerden bir gün sonra akşam saatlerinde Seyhan ilçesi İstiklal Mahallesi'nde bir ara sokakta 12 yerinden bıçaklanarak öldürülmüş bulundu.

Haydar Demiralp cinayeti ile ilgili olarak kayınbiraderleri Musa Bilgi (32) ile Ufuk Bilgi (35) arkadaşları Hakan Halvacı (36), Fethi Boyacı (37) yakalanarak tutuklandı. Firari Şefik Eşki (35) için ise yakalama kararı çıkartıldı.

Haklarında ömür boyu hapis cezası istenen Musa Bilgi, Ufuk Bilgi, Hakan Halvacı ve Fethi Boyacı ile firari Şefik Ekşi'nin Adana 5. Ağır Ceza Mahkemesi'nde yargılanmalarına devam edildi. Tutuklu sanıklar bir önceki celsede tahliye edilirken sanık Musa Bilgi, taziye evinde oturdukları sırada Haydar Demiralp'in kendilerini de öldüreceği haberini aldıklarını belirterek, "O gelmeden ben onu öldürmeyi düşündüm. Ağabeyimin arkadaşları Şefik, Hakan ve Fethi ile İstiklal Mahallesi'ne gittik. Karşıma çıksa öldürmeyi düşünüyordum. Haydar'ı öldürmedim. Babamı öldürdüğü silahı Haydar'a kim vermişse Haydar'ı da o öldürmüş olabilir" dedi. Ufuk Bilgi ise taziye evinden ayrılmadığını ileri sürerek, "Ben gelen misafirlerle ilgilendim. Mahalleden arkadaşlar cinayetleri işleyen eniştemi merak ettiğinden fotoğrafı gösterildi. Başka bir amaç yoktu" diye konuştu.

Mahkeme heyeti, her türlü şüpheden uzak kesin ve inandırıcı kanıtlar elde edilemediğinden tüm sanıkların beraatına karar verdi. - ADANA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Çukurova Üniversitesi Gürpınar Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title