Haberler

Cinayeti Sanığı: Tüfekle İtmek İsterken Ateş Aldı

Güncelleme:

Adana'da dayısının öldürülmesiyle ilgisi olduğu iddia edilen kişiyi öldüren 16 yaşındaki H.O. av tüfeği ile itmek isterken tüfeğin ateş aldığını söyledi.

Adana'da dayısının öldürülmesiyle ilgisi olduğu iddia edilen 37 yaşındaki Murat Demircan'ı öldüren 16 yaşındaki H.O. "Murat üzerime geldi. Av tüfeği ile kendisini iteklemek isterken tüfek ateş aldı" diye savunma yaptı.

Merkez Seyhan İlçesi'nin Gürselpaşa Mahallesi'nde 11 Ağustos 2014'te berberde tıraş olan ve çok sayıda suç kaydı bulunan 36 yaşındaki Yenal Yerli, uğradığı silahlı saldırıda hayatını kaybetti. 8 Kasım 2014'te ise Yerli'nin yeğeni H.O. olayla ilgisi olduğu iddia edilen güvercin satıcısı Murat Demircan'ı av tüfeğiyle vurarak öldürdü. Katil zanlısı H.O. ile olay yerine geldiği motosiklet sürücüsü 33 yaşındaki Onur Oba tutuklandı.

Onur Oba ve H.O. tasarlayarak öldürme suçundan ağırlaştırılmış ömür boyu hapis cezası istemiyle Adana 5'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde ilk kez hakim karşısına çıktı. Sanık Onur Oba, H.O.'nun kendisine dayısı Yenal Yerli'nin ölümüne neden olduğu öne sürdüğü Murat Demircan ile konuşmak istediğini söylediğini belirterek, "Motosikletle H.O.'yu Murat'ın iş yerinin yakınına bırakıp hareket ettiğim sırada 2 el silah sesi duydum. Bu sırada H.O. elinde av tüfeğiyle koşarak motosiklete bindi. Ölenle aramda herhangi bir husumet yoktur. H.O.'nun Murat'ı öldüreceğinden haberim yoktu. Bana konuşacağım demişti" dedi.

TÜFEKLE İTMEK İSTEDİM

Sanık H.O. ise herkesin öldürülen dayısının yerini Murat Demircan'ın söylediğini konuştuğunu belirterek savunmasında şunları söyledi:

"Olay günü Onur'un tren raylarının orada alkol aldığını öğrendim yanına gittim. Bir süre konuştuktan sonra Onur beni motosikletle eve bırakacaktı. Motosikletle gittiğimiz sırada Onur'a Murat ile konuşmak istediğimi söyledim. Onur bana 'Boşver bunlar belalı adamlar' dedi. Murat'ın iş yerinin yakınından geçerken Onur'dan durmasını istedim. Konuşmak için elimde tüfekle Murat'ın iş yerine gittim. Murat bana 'ihbar ettim. Gerekirse tekrar ihbar ederim. Öldürenler sizi de öldürür namussuz' dedi ve üzerime geldi. Av tüfeği ile kendisini iteklediğim sırada tüfek ateş aldı. Sonra iş yerinin camına da bir el ateş ettim. Dışarı çıktığımda Onur'un motosikletle yavaş yavaş gittiğini gördüm. Koşarak yetiştim ve motosiklete bindim."

Olay sırasında Murat Demircan'ın yanında olduğunu söyleyen ve mahkemede tanık olarak ifade veren Recai Saraç, "Murat'la içerdeydik. İş yerinin dışından 2 el ateş edildi. Murat'la ateş eden arasında herhangi bir konuşma geçmedi" dedi.

Mahkeme heyeti her iki sanığın da tutukluluk halinin devamına karar vererek duruşmayı erteledi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Murat Demircan Seyhan Oba Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title