Haberler

Cinayet Sanığından İlginç Savunma

Bursa'da bıçakla öldürüldükten sonra üzerinden araçla geçilen Ahmet Arun'un cinayetiyle ilgili 2'si tutuklu 3 sanığın yargılanmasına başlandı.

Bursa'da bıçakla öldürüldükten sonra üzerinden araçla geçilen Ahmet Arun'un cinayetiyle ilgili 2'si tutuklu 3 sanığın yargılanmasına başlandı. İlk kez hakim karşısına çıkan tutuklu sanıklardan Ercan Özdemir, Arun'un kendisine bıçakla saldırdığını iddia ederek, "Bıçak bir anda benim elime geçti. Ben mi bıçakladım, yoksa o mu bıçağın üzerine düştü hatırlamıyorum" dedi.

Bursa'nın İnegöl İlçesi'nde geçen yıl eylül ayında meydana gelen olayda, bir oto yıkama yağlama yerinin önünde bıçaklandıktan sonra araçla üzerinden geçilerek öldürüldüğü iddia edilen Ahmet Arun'un (30) cesedini polisler buldu. Çevredeki işyerlerinin güvenlik kameralarını mercek altına alan polis, cinayet zanlısı olarak biri kadın 3 kişiyi gözaltına aldı. Şüphelilerden Ercan Özdemir (35) ve Serkan Sebirli (33) sevk edildikleri mahkemece tutuklanarak cezaevine konurken, diğer sanık Hatice Kızmaz (30) ise tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

3'üncü Ağır Ceza Mahkemesi'nde 'Canavarca his saikiyle adam öldürmek' suçundan haklarında ağırlaştırılmış müebbet hapis istenen tutuklu sanıklar Ercan Özdemir ile Serkan Sebirli'nin hazır bulunduğu duruşmaya, tutuksuz sanık Hatice Kızmaz katılmadı.

'ARKAMDAN BIÇAKLA SALDIRDI'

Tutuklu sanık Ercan Özdemir olay günü arkadaşı olan Ahmet Arun'un kendisini aradığını ve işyerine gelmesini istediğini belirterek, "Gittiğimde iki arkadaşıyla birlikte içki içiyordu. Kendilerini gezdirmemi istedi. Ben de kıramadım. İstedikleri yere gittiğimde, arabaya bir bayan bindi. Daha sonra araçtaki iki arkadaşı yolda otomobilden indiler. Biz üçümüz giderken, dayımın oğlu olan Serkan Sebirli beni aradı. Ailevi meseleler yüzünden görüşmek istediğini söyledi. Kabul ettim. Bu sırada, Ahmet ve yanındaki kadın da bana eşlik etmemi istedi. 'Tamam' dedim. Ardından, Ahmet'in dükkanına gittik. Burada alkolün de etkisiyle bana küfür etti. Sarhoş olduğu için cevap vermedim. Ben dışarıya çıktığımda arkamdan bıçakla saldırdı. Araya giren Serkan elinden, ben de sırtımdan hafif şekilde yaralandım. Kavga sırasında Ahmet üzerime düşünce bu kez de bacağımdan yaralandım. Boğuşma sırasında bıçak elime geçti. Kurtulmak için ben mi onu bıçakladım, yoksa o mu bıçağın üzerine düştü hatırlamıyorum" dedi.

"MAKTULÜN ÜZERİNDEN ARAÇLA GEÇMEDİM"

Olayın ardından kullandığı araçla geri manevra yapmak istediğini ve bu sırada aracın sol ön tekerleğinin bir yere çarptığını söyleyen Özdemir, "Çarpmanın etkisiyle jant kapağı çıkmış. Ancak iddia edildiği gibi Ahmet'in üzerinden araçla geçmedim. Otomobilde bulunan kan izlerine ilişkin raporuda kabul etmiyorum. Maktüle çarpmadım" diye savunma yaptı.

"ARAYA GİRDİĞİM İÇİN YARALANDIM"

Duruşmada söz alan ve yöneltilen suçlamaları kabul etmeyen Serkan Sebirli ise olay gecesi halasının oğlu olan diğer tutuklu sanık Ercan Özdemir ile maktul Arun arasında tartışma çıktığını belirterek, "Maktul küfrederek elindeki bıçakla Ercan'a saldırdı. Ben o zaman araya girdim. Kolumdan ve göğsümden hafif şekilde yaralandım. Ondan sonra da korkarak kaçtım. Ardından, Ercan ve isminin daha sonra Hatice Kızmaz olduğunu öğrendiğim kadın arabaya bindiler. Hep beraber gittik. Ercan maktule çarpıp üzerinden geçmedi. Hiçbir ses duymadım. Zaten şoktaydım" diye konuştu.

"EN AĞIR CEZAYA ÇARPTIRILSINLAR"

Davaya şikayetçi olarak katılan maktulün kardeşleri olan Sebahat ve Nursel Arun, ağabeylerinin ölümüne neden olan birçok bıçak darbesini sırtından aldığını hatırlatarak sanıkların en ağır cezaya çarptırılmasını istediler.

Mahkeme heyeti yargılamayı ertelerken sanıkların tutukluluk hallerinin devamına karar verdi. Heyet, duruşmalara katılmayan Hatice Kızmaz hakkında yakalama kararı çıkarttı. - Bursa / Osmangazi

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Ercan Özdemir İnegöl Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Üsküdar - Samandıra Metro Hattı'nda ne oldu? Metrolar çalışıyor mu? İSKİ BARAJ DOLULUK ORANI 2024: İstanbul barajlarında son durum nedir? Baraj doluluk oranı seviyesi yüzde kaç? Kocasını terk edip üvey oğluyla kaçtı! Üvey oğluyla kaçan kadın ne dedi, olay ne? KURBAN BAYRAMINA KAÇ GÜN KALDI 2024: Kurban bayramı ne zaman, hangi tarihe denk geliyor? 24 NİSAN TV YAYIN AKIŞI | Bugün hangi diziler var? Kanal D, Star TV, TRT1, ATV, TV8, Show TV, NOW TV Hıdırellez ritüelleri nedir 2024? Hıdırellez ne zaman, hangi tarihte kutlanır? Hıdırellez dileği nasıl yapılır? Bu akşam Survivor var mı? Bu akşam Survivor All Star yeni bölüm yayınlanacak mı? 24 Nisan Çarşamba Survivor yeni bölüm! Gelinim Mutfakta CANLI YAYIN | 24 NİSAN GELİNİM MUTFAKTA PUAN DURUMU! Gelinim Mutfakta yeni bölüm İZLE! MÜGE ANLI CANLI İZLE! 24 Nisan Müge Anlı Canlı İzleme Linki! Müge Anlı son bölüm neler oldu? Şevket Çoruh Arka Sokaklar dizisinden neden ayrıldı? Mesut Komiser Arka Sokaklar'a dönecek mi? AZ ÖNCE DEPREM NEREDE OLDU SON DAKİKA! AFAD Kandilli Rasathanesi son depremler 24 Nisan! Resmi Gazete bugün (24 Nisan) kararları neler? Resmi Gazete atama kararları 2024! Bugün hangi maçlar var? Bugün maç var mı? 24 Nisan Bu akşam hangi maçlar var, hangi kanalda? 24 NİSAN BİM AKTÜEL ÜRÜNLER KATALOĞU! Bu hafta BİM'de neler var, hangi ürünler geldi? Dün gece deprem oldu mu? İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da deprem mi oldu? 24 Nisan dün gece deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title