Haberler

'Cinayet Gibi' Trafik Kazasında Sürücüye 5 Yıl Hapis

Adana'da kırmızı ışıkta bekleyen otomobile çarparak 2 kişinin ölümüne, 5 kişinin yaralanmasına neden olduğu iddiasıyla yargılanan cip sürücüsü 27 yaşındaki Abdullah Çelik, 5 yıl hapis cezasına çarptırıldı.

Adana'da kırmızı ışıkta bekleyen otomobile çarparak 2 kişinin ölümüne, 5 kişinin yaralanmasına neden olduğu iddiasıyla yargılanan cip sürücüsü 27 yaşındaki Abdullah Çelik, 5 yıl hapis cezasına çarptırıldı. Sanık Çelik, 4 aylık tutukluluk süresi dikkate alınıp, tahliye edildi.

Kaza, 5 Mayıs 2013'te, merkez Yüreğir İlçesi, D-400 karayolunda meydana geldi. İddiaya göre, Ceyhan'dan Adana yönüne gelen taşıtlar, Kürkçüler Kavşağı'nda kırmızı ışıkta durup, yeşil ışığı beklemeye başladı. Bu sırada, aynı yönden hızla gelen Abdullah Çelik yönetimindeki 80 FU 861 plakalı cip, kavşakta bekleyen 22 yaşındaki Yakup Sümer yönetimindeki 63 US 185 plakalı otomobile arkadan çarptı. Otomobil de çarpmanın etkisiyle önünde bekleyen 31 yaşındaki Muhammet Solmaz'ın kullandığı 01 AS 917 plakalı kamyonet ile 27 yaşındaki Mahmut Doğan'ın idaresindeki 80 GE 996 otomobile çarptı.

Kazada, Yakup Sümer ile aynı aracın ön koltuğunda oturan 40 yaşındaki Zübeyde Çelik öldü. Hurdaya dönen otomobilin arka koltuğunda oturan Zübeyde Çelik'in oğlu 13 yaşındaki İzzet'in de aralarında bulunduğu 5 kişi yaralandı. Olayda hafif yaralanan cip sürücüsü Abdullah Çelik, tedavisinin ardından tutuklandı.

15 YIL HAPİS İSTENDİ

Çelik hakkında 'bilinçli taksirle 2 kişinin ölümüne ve birden fazla kişinin yaralanmasına neden olma' suçundan 15 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açıldı. Davanın iddianamesinde, cip sürücüsünün, kırmızı ışıkta bekleyen araçları gördüğü halde hızını azaltmayarak, yoluna devam edip, kazaya neden olduğu ileri sürüldü.

SUÇLAMAYI KABUL ETMEDİ

3'ücü Ağır Ceza Mahkemesi'nde yargılanan sanık Çelik, 'bilinçli taksir' suçlamasını kabul etmedi. Hatay'ın Erzin İlçesi'nde telefon alım satım işi yaptığını ve olay günü alışveriş yapmak için Adana'ya geldiğini belirten Çelik, "Kürkçüler Kavşağı'ndaki ışıklara yaklaştığımda saat 12.00 sularıydı. Hava güneşliydi. Asfalta güneşin vurması ile buharlaşma vardı. Araçları hareket ediyor gibi hissettim. Daha sonra ışığı fark ettim. Frene bastım, çok sertti, Tutmadı. Motor freni yapayım dedim, elimi vitese attım. Ancak o anda kaza oldu. Önümdeki araca çarptım. Hızım 100 kilometre civarındaydı" dedi.

Kazada yaralananlardan Mustafa Çeven ile Ahmet Doğan, sanıktan şikayetçi olmadıklarını söyledi. Ölen Zübeyde Çelik'in ağabeyi Abdurrahman Çelik ise kazayı görmediğini, sanıktan şikayetçi olduğunu belirtti.

Mahkeme heyeti, bilirkişinin 'asli kusurlu' bulduğu sanığı önce 6 yıl hapis cezasına çarptırdı. Sonra da duruşmalardaki iyi halinden dolayı cezasını 5 yıla indirdi. 3 yıl süreyle de ehliyetine el konulmasına karar verilen sanık, tutuklulukta geçirdiği süre göz önünde bulundurularak tahliye edildi. - Adana

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Abdurrahman Çelik Kürkçüler Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title