Haberler

Cinayet Davasının İlk Duruşmasında Tahliye

Samsun'da omuz atma meselesi yüzünden çıkan kavgada lise öğrencisinin ölümüyle ilgili tutuklanan 2 zanlıdan biri hakkında, suç vasfının değişme olma ihtimali üzerine tahliyesine karar verildi.

Samsun'da omuz atma meselesi yüzünden çıkan kavgada lise öğrencisinin ölümüyle ilgili tutuklanan 2 zanlıdan biri hakkında, suç vasfının değişme olma ihtimali üzerine tahliyesine karar verildi.

İlkadım ilçesi İstasyon Mahallesi Gazi Parkı'nda 24 Aralık 2013'te meydana gelen olayda, lise öğrencisi 16 yaşındaki Onur Terzi, omuz atma meselesi yüzünden çıktığı iddia edilen tartışma sonucu ekmek bıçağı ile sol arka böbrek kısmından bıçaklanarak ağır yaralanmış ve kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetmişti. Olayla ilgili Murat A. (20) ile O.Ö. (18), tutuklanmıştı.

Olay tarihinde yaşı 18'den küçük olduğu için hakkında ayrı dava açılan tutuklu sanık O.Ö. ile tutuksuz olan 18 yaşındaki R.Ö.'nün yargılanmasına bugün başlandı. Samsun 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davada, tutuklu yargılanan O.Ö., hakkındaki suçlamaları kabul etmeyerek kendini savundu. O.Ö., mahkemede verdiği ifadede, "Olay öncesi Murat A. adlı arkadaşım ile yemek yemeye gittik. Yemek yedikten sonra geri dönerken R.Ö.'yü gördük. R.Ö., Murat A.'nın birileri ile tartıştığını söyledi. Biz de hep beraber tartışma yaşadığı kişiyle görüşmeye gittik. R.Ö.'nün tartıştığı Onur Terzi'yi daha önce tanımıyordum. R.Ö. size tartıştığı Onur Terzi'yi gösterdi. Biz yanına gitmedik. Onlar bizi görüp yanımıza geldiler. R.Ö. ile tartışacaklarını anladım. Onur Terzi'ye akıllı olmasını söyledim. Daha sonra önüme döndüm. Bu sırada Onur Terzi'nin 'ah' diye sesini duydum. Geri döndüğümde Onur Terzi yere düştüğünü gördüm. Onur Terzi'nin arkasında Murat A., onun yanında da R.Ö. vardı. Ben Onur Terzi'ye bir şey yapmadım. Bıçak vurmadım" dedi.

Tutuksuz olarak yargılanan 18 yaşındaki R.Ö. ise, "Olay sırasında Onur Terzi'nin sesini duyunca baktığımda Murat A.'nın elinde bıçak vardı. Murat A. elindeki bıçağı havaya kaldırıp 'dağılın lan' diye bağırdı. Yaralanan Onur Terzi kaçmaya başladı. Biz de olay yerinden ayrıldık. O.Ö. olay sırasında benim yanımdaydı. Onur Terzi'nin yakınında değildi" diye konuştu.

Duruşmada tanık olarak dinlenen 18 yaşındaki İ.S., Onur Terzi'yi Murat A.'nın bıçakladığını gördüğünü söyledi.

Mahkeme heyeti olayla ilgili tutuklanan Murat A. hakkında dava açılıp açılmadığının savcıya sorulmasına ve eğer dava açılmış ise mahkemelerinde olması halinde söz konusu davayla birleştirilmesine kararı yönünde gerekli işlem yapılmasına karar verdi.

Tutuklu yargılanan O.Ö.'nün ise suç vasfında değişme olma ihtimali üzerine tutuksuz yargılanmak üzere tahliyesine karar verildi. Duruşma ileri bir tarihe ertelendi. - SAMSUN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

İlkadım Samsun Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title