Haberler

Çınarcık'ta "Vakıf Kültürü Paneli"

Yalova Üniversitesi (YAÜ) Çınarcık Meslek Yüksekokulu Yönetim ve Organizasyon Bölümü tarafından "Vakıf Kültürü" başlıklı panel yapıldı.

Yalova Üniversitesi (YAÜ) Çınarcık Meslek Yüksekokulu Yönetim ve Organizasyon Bölümü tarafından "Vakıf Kültürü" başlıklı panel yapıldı.

YAÜ Edebiyat Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr Ümran Ay, okulun konferans salonunda düzenlenen panelde, insanların hür iradeleriyle vakıfları kurduklarını ve hür iradeleriyle buraya yardım ettiklerini söyledi.

Vakıfların en büyük gelişmeyi Osmanlı döneminde gösterdiğini belirten Ay, şunları kaydetti;

"Osmanlılar, her sahada olduğu gibi bu sahada da muazzam ve kalıcı eserler meydana getirdiler. Vakıf yoluyla tesis edilen bu sayısız eserler, Osmanlı ülkesini bir baştan diğer başa ağ gibi ördü. 1530-1540 senelerinde yapılan vakıflarla ilgili tahrirlere göre yalnız Anadolu eyaletinde vakıf yoluyla 45 imaret, 342 cami, bin 55 mescit, 110 medrese, 154 muallimhane, bir kalenderhane, bir mevlevihane, iki darülhuffaz, 75 büyük han ve kervansaray kuruldu. Ayrıca vakıflar, Osmanlı devlet nizamının kurulmasında ve devam etmesinde temel faktörlerden biri olmuştur."

Programa, Çınarcık Meslek Yüksekokulu Müdürü Yrd. Doç. Dr. Salih Batal, Kültür Ocağı Vakfı Müdürü İbrahim Biz, YAÜ Yerel Yönetim ve Organizasyon Bölümünden öğretim görevlileri İsmail Dur ve Volkan Topçu, Çınarcık Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı Başkanı Mustafa Kurtay ile öğrenciler katıldı.

Kaynak: AA / Yerel

Ömer Özkan Çınarcık Yalova Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title