Haberler

Çınarcık'ta Çanakkale Şehitleri İçin Helva Dağıtımı

Çınarcık Belediyesi, 18 Mart Çanakkale Zaferi'nin 102. yıl dönümü dolayısıyla şehitler anısına bin 250 kişiye helva ikram etti.

Taşliman Camisi'nde cuma namazı sonrasında vatandaşlara helva ikramında bulunan Çınarcık Belediye Başkanı Avni Kurt, AA muhabirine yaptığı açıklamada, bugünün Türk milletinin özgürlük ve vatanı için gerektiğinde neleri feda edebileceğini bir kez daha kanıtladığı bir dönemi simgeleyen 18 Mart Çanakkale Şehitlerini Anma Günü olduğunu anımsattı.

Şehitlere çok şey borçlu olduklarını dile getiren Kurt, şöyle konuştu:

"Milletimizin gönlünde daimi yerini alan şehitlerimiz, ülkemizin bağımsızlığının ve bölünmez bütünlüğünün korunması, huzur ve güven içinde yaşamamız, milli çıkarlarımızın savunulması ve vatanımıza hizmet etmek için canlarını feda etmişlerdir. Üzerinde bağımsız olarak yaşadığımız bu vatanı, bağımsızlığımızın, özgürlüğümüzün, vatan sevgimizin, birlik ve bütünlüğümüzün simgeleri olarak, gönlümüzde yaşayan aziz şehitlerimize borçluyuz. Onların, vatan ve millet için yaptığı fedakarlığın değeri, hiçbir şeyle ölçülemeyecek kadar yüce ve büyüktür. Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin yıl dönümünde Gazi Mustafa Kemal Atatürk ile ebediyete intikal eden kahramanlarımızı ve vatanını canından aziz bilen tüm şehitlerimizi rahmetle ve minnetle anıyorum."

Kaynak: AA / Güncel

Çanakkale Zaferi Avni Kurt Çınarcık Politika Güncel Haberler

title