Haberler

Çınar Ağaçları Kuş Yuvalarıyla Şenlenecek

Kütahya Belediyesi tarafından kent merkezinde bulunan çınar başta olmak üzere ağaçlara asılan kuş yuvaları, kış aylarında kendilerine yer arayan kuşlar için hazır bir yuva olacak Kütahya Belediye Başkanı Saraçoğlu: "Geçmiş kültürümüzde, sadece insana değil hayvanlara da hizmet adına vakıfların kurulduğu, bazı bölgelerde camilerin bahçe ve duvarlarına 'kuş sarayları'nın yapıldığını biliyoruz.

RAMAZAN DOĞAN - Osmanlı döneminde özellikle serçe, kumru, güvercin gibi kuşların soğuk kış günlerinde barınması için cami, medrese ve türbelerin dış cephesine yapılan, zarif mimarileriyle dikkati çeken kuş evlerine benzer uygulama geleneği, Kütahya Belediyesi tarafından çınar ağaçlarının üzerine ahşaptan kuş yuvaları yapılıp asılarak yaşatılmaya çalışılıyor.

Kütahya Belediyesi ekipleri, kent merkezinde Osmanlı'nın da sembollerinden olan çınar ağacı ve başka ağaçlara asılan üçgen ahşap yuvalar, bir geleneğin yaşatılmasının yanı sıra kuşların soğuktan korunması amacını da güdüyor.

Belediye Başkanı Kamil Saraçoğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Osmanlı döneminde yapılan "kuş sarayları" örneğinden yola çıkarak sadece insana değil, hayvanlara da hizmet etmeyi amaçladıklarını söyledi.

Soğuk kış günlerinde donma tehlikesi ile karşı karşıya kalan kuşların korunması için Zafer Meydanı'ndaki bazı ağaçlara ahşap kuş yuvalarını astıklarını belirten Saraçoğlu, şöyle konuştu:

"Geçmiş kültürümüzde, sadece insana değil hayvanlara da hizmet adına vakıfların kurulduğu, bazı bölgelerde camilerin bahçe ve duvarlarına 'kuş sarayları'nın yapıldığını biliyoruz. Biz de o noktadan yola çıkarak Kütahya'da çınar ağaçlarımızın ve diğer ağaçlarımızın dallarına şu an itibariyle yaklaşık 74 adet ahşap kuş yuvası astık. Çalışmalarımızın, bu alanda bir ilk olduğunu düşünüyorum. İnşallah kuşlar da yuvalara gelerek cıvıl cıvıl bir Kütahya'nın oluşmasını sağlayacak. Sadece insana hizmet değil hayvanlara da kuşlara da güzel bir yer açmanın, onlara barınaklar sağlamanın çalışması içindeyiz.  Ben bu uygulamayı yapan ekip arkadaşlarımıza çok çok teşekkür ediyorum. İnşallah Kütahya bu şekilde yeniliklerle her zaman tanışmış olacak. Bu çalışmalar şu anda yaptığımız çalışmalardır. Daha kapsamlı projelerimizi Kütahya halkımızla tanıştıracağız. İnşallah yemyeşil, cıvıl cıvıl bir Kütahya'yı herkese sunmuş olacağız."

Saraçoğlu, sokak hayvanlarına yönelik olarak da Kütahya Belediyesi'ne ait mevcut hayvan barınağını genişletip, hayvanları sokağa salmadan barınakta tutmayı planladıklarını dile getirdi.

Kütahya'da bulunan barınağın çevre illerde örneğinin olmadığını ifade eden Saraçoğlu, "Bu barınağımız küçük olması dolayısıyla bütün hayvanları orada barındırmak zor görünmekte. Biz göreve geldiğimiz andan itibaren barınağın büyütülmesi ve geniş bir alana yayılması noktasında çalışma başlattık. Bu çalışma kışa kadar bitecek. Topladığımız hayvanlarımızı sokağa salmadan o barınakta, veteriner eşliğinde muhafaza etme, orada bakma ve hayvanların orada kışı çıkarması adına çalışmayı başlatacağız" diye konuştu. - Kütahya

Kaynak: AA / Yerel

Kütahya Belediyesi Kamil Saraçoğlu Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Galatasaray Bankalar Birliği'nden çıkıyor mu, GS borcu ne kadar 2024? 24-25 Nisan Akaryakıt Fiyatları: Benzine ve motorine indirim veya zam var mı? 26 Nisan Cuma Hutbesi yayınlandı! 26 Nisan Cuma Hutbesi tam metni! 25-26 Nisan hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? Zaha neden yok? Adana Demirspor maçında Zaha neden yok, sakat mı, cezalı mı, yedek mi? Orlando Magic Cleveland Cavaliers NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 26 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! LA Lakers Denver Nuggets NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 26 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! Hudutsuz Sevda 30. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Hudutsuz Sevda yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? İnci Taneleri 13. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan İnci Taneleri yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Aldatmak 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Aldatmak yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! Kül Masalı 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Kül Masalı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Survivor kim kazandı? 25 Nisan Perşembe Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title