Haberler

Çin "Yeni Ekonomi" İçin Devletin Hizmet Kalitesini İyileştirecek

Güncelleme:

Çin'in ekonomik büyümesini sürdürebilmesi için arz yönlü yapısal reformlar 2017 yılının en önemli gündem maddesi.

Bu nedenle devlet hizmetlerinde etkinliğin ve şeffaflığın geliştirilmesi sonucu elde edilecek kurumsal kalite iyileşmeleri son derece önemli. Çin hükümeti de bu kurumsal kalitenin yeni ekonomiyi geliştirici etkisini göz önüne alarak bir dizi politika metinleri yayımlamaya devam ediyor.

Xinhua haber ajansının aktardığına göre; Çin, yeni ekonomiyi hızlandırmak için devlet hizmetlerinin kalitesini iyileştirecek. Cuma günü kamuoyuna açıklanan Hükümet belgesine göre Çin hızla büyümekte olan endüstrilere daha iyi hizmet verebilmek ve eski olanları yenilemek için idari verimliliği artırmaya devam edecek. Yeni ekonomi üzerindeki kısıtlamaları azaltmak için Çin yasalar ile düzenlemeleri onaylama, gözden geçirme ve kaldırma sürecini hızlandıracak ve lojistik, eğitim ve turizm gibi düşük riskli sektörlerde yeni iş modellerini test etmek için yerel yönetimlerin kendi kurallarını uygulamasına izin verecek. Yenilikçiliğe ve işyeri sicil işlemlerine verilen destek de güçlendirilecek. Düzenleyici otoriteler, adil ve açık pazara giriş sağlanması, risk kontrolünün güçlendirilmesi ve sosyal kredi sisteminin iyileştirilmesini sağlarken yenilikçiliği teşvik etmek için daha kapsayıcı uygulamalarda bulunacak. Hükümet ayrıca etkin bilgi, teknoloji, enformasyon ve veri akışını teşvik edecek ve bilimsel sonuçların iktisadi verimliliğe daha hızlı aktarılmasını sağlayacak.

Ekonomik yavaşlama baskısı karşısında Çin'in politika yapıcıları, büyümeyi hızlandıracak yeni ekonomiden umutlu gözüküyorlar bu nedenle yenilikleri artırmak ve piyasa canlılığını teşvik etmek için kurumsal gelişmeye odaklanıyor.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title