Haberler

Çin, Kuzey Kore'den Kömür İthalatını Askıya Aldı

Çin, Kuzey Kore'den kömür ithalatını geçici olarak durdurdu.

Çin, Kuzey Kore'den kömür ithalatını geçici olarak durdurdu.

China Daily'nin haberine göre, söz konusu yasak, Birleşmiş Milletler (BM) Güvenlik Konseyi'nin 2321 kararı ile uyumlu olarak getirildi.

Kuzey Kore'den kömür ithalatı yasağının bugünden başlayarak, yıl sonuna kadar geçerli olacağı belirtildi.

Kuzey Kore geçen yıl 9 Eylül'de beşinci kez nükleer füze denemesi yapmış, BM Güvenlik Konseyi de 30 Kasım'da ilgili yaptırım kararını kabul etmişti.

Çin, geçen ay da BM'nin ilgili kararına uyumlu olarak, Kuzey Kore'ye nükleer füze ve silah geliştirmek için kullanılacak teknolojik ekipman ve malzemelerin ihracatını yasaklamıştı. Söz konusu yasaklı ürünler, lazer, telekomünikasyon cihazları, sensörler, denizaltılar, insansız araçlar ve roket üretimine yönelik yazılımları kapsıyor.

İhracat yasağına ilişkin açıklama, Çin Ticaret Bakanlığı, Çin Sanayi ve Enformasyon Teknolojisi Bakanlığı, Çin Ulusal Savunma Bilim, Teknoloji ve Sanayi İdaresi (SASTIND) ve Çin Atom Enerjisi Kurumunca ortak yayımlanmıştı.

Kaynak: AA / Güncel

Birleşmiş Milletler Kuzey Kore Eylül Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

İnci Taneleri 13. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan İnci Taneleri yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Aldatmak 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Aldatmak yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! Kül Masalı 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Kül Masalı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Survivor kim kazandı? 25 Nisan Perşembe Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Survivor CANLI izle! 24 Nisan Perşembe TV8 Survivor HD izleme linki! Euro ne kadar, 1 Euro kaç TL? Euro yükseliyor mu? 25 Nisan Euro kaç lira? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi! İnci Taneleri CANLI izle! 24 Nisan İnci Taneleri 12. Bölüm Kanal D Canlı HD izleme linki! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 İzmir su kesintisi listesi! Aldatmak canlı izle! 25 Nisan ATV Aldatmak 66. bölüm canlı izle! Aldatmak son bölümde neler oldu? ATV canlı izle! GÜNCEL DOLAR KURU! Dolar ne kadar, 1 Dolar kaç lira? Bugün (25 Nisan) Dolar ne kadar oldu? ASKİ Ankara su kesintisi: Ankara'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Ankara su kesintisi listesi! Kül Masalı CANLI izle! Kül Masalı 9. Bölüm TRT 1 CANLI izle!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title