Haberler

Çin'in Hangzhou Şehri Yöneticileri Denizli'de

Çin Halk Cumhuriyeti'nin Zhejiang eyaletinin başkenti Hangzhou'dan Türkiye'ye gelen heyet, Denizli'de incelemelerde bulundu.

Çin Halk Cumhuriyeti'nin Zhejiang eyaletinin başkenti Hangzhou'dan Türkiye'ye gelen heyet, Denizli'de incelemelerde bulundu.

Türkiye'ye 15 yıldan beri Çin Halk Cumhuriyeti'nden turist getiren Aristo Tur firması ve İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü işbirliği ile Denizli'nin tarihi, sosyal, ekonomik ve ticari alanlarını yerinde görmek ve bilgi alışverişinde bulunmak üzere Denizli'ye gelen Çin'in Hangzhou kenti yöneticileri, Vali Abdülkadir Demir'i ziyaret etti.

Vali Demir, ziyarette yaptığı konuşmada, Çin'den gelen misafirlere Denizli'nin tarihi, turistik ve sanayisi hakkında bilgi verdi.

Denizli'nin Türkiye'de en çok termal kaynaklara sahip bir şehir olduğuna dikkati çeken Demir, şunları söyledi:

"Enerji merkezi olma yolunda hızla ilerleyen Denizli'de, dünyanın en ucuz, yenilenebilir, çevreci ve zengin kaynağı var. Sarayköy ilçesine bağlı Kızıldere Tekkehamam, Tosunlar ve Gerali, Buldan ilçesine bağlı merkez, Bölmekaya ve Yenicekent, Akköy ilçesine bağlı Gölemezli ve Pamukkale-Karahayıt jeotermal sahaları ile Denizli ülkemizin en önemli jeotermal enerji potansiyeline sahip. Denizli'de özellikle Kızıldere'de, Türkiye'nin en yüksek sıcaklığa sahip akışkanın elde edildiği sahada derinlikleri 370 metre ile 2 bin 261 metre arasında değişen 22 adet kuyudan 9'unda üretim yapılmakta ve 201-242 dereceye kadar değişen sıcaklıklarda 900 ton/saat termal akışkan yer altından çekilmektedir. Bugün Türkiye'nin en büyük jeotermal enerji santrali, Zorlu Enerji Grubu tarafından Kızıldere'deki Jeotermal Elektrik Santralinde 95 MWe elektrik üretimi var. Biz Denizli'nin jeotermal enerji potansiyelinin daha yüksek, 300 MWe civarında olduğunu biliyoruz."

Karahayıt bölgesinin de önemli bir termal turizm bölgesi olduğunu ifade eden Demir, "Bu bölgeye önemli yatırımlar yapılıyor. Pamukkale dünyada bir tane olan bir değer. Ayrıca Denizli bunların yanında bir sanayi şehri. Sanayide birinci sektörümüz tekstil. İlimizde diğer önemli sektörler ise bakır kablo, cam ürünleri, tarım ürünleri. Dünyanın kullandığı havlu ve bornozun büyük bir kısmı Denizli'den ihraç ediliyor" diye konuştu.

Konuk heyet ise kentleri hakkında bilgi vererek, Çin'in Zhejiang eyaletinin başkenti olan Hangzhou'nun 8,5 milyon nüfusa sahip olduğunu ve arkeolojik bulgular barındıran şehrin, doğal ve tarihi güzellikleri ile bilindiğini, antik kentleriyle Denizli'ye benzediğini kaydetti.

Muhabir : Mustafa Dermencioğlu / Ufuk Kırabalı

Yayıncı : Göksel Sözer - DENİZLİ

Kaynak: AA / Yerel

Pamukkale Türkiye Denizli Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title