Haberler

"Cin Hastanesi" Kapatılıyor

Güncelleme:

Sağlık Bakanlığı "Cin Hastanesi"yle ilgili inceleme başlatmıştı. İstanbul İl Sağlık Müdürü Kemal Memişoğlu da, 'Cin Hastanesi'nin kapatılacağını duyurdu.

Sağlık Bakanlığından, "Cin Hastanesi" veya "Manevi Şifa Merkezi" olarak herhangi bir kuruluşa hiçbir yetki veya ruhsat verilmediği, iddialarla ilgili inceleme başlatıldığı bildirildi. İstanbul İl Sağlık Müdürü Kemal Memişoğlu da 'Cin Hastanesi'nin kapatılacağını söyledi. Sözde hastane facebook'ta kendisini "Türkiye'nin ilk büyü bozma ve musallat tedavi merkezi olan merkezimizde sorunlarınıza önce uzaktan bakım yapıp sonra davet ediyoruz. Uzaktan seanslarımızla nokta atışları yapmaya devam ediyoruz" diye tanıtıyordu. Cin çıkartmak için seans başı 400 TL, büyü bozma için 200 TL isteniyordu.

Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamada, "Bakanlığımız tarafından 'Cin Hastanesi' veya 'Manevi Şifa Merkezi' olarak herhangi bir kuruluşa hiçbir yetki veya ruhsat verilmemiştir. İddialarla ilgili olarak İl Sağlık Müdürlüğümüz tarafından adres tespiti yapılarak, inceleme başlatılmıştır. İlgili kanun çerçevesinde savcılığa suç duyurusunda bulunulacaktır." ifadesine yer verildi.

İL SAĞLIK MÜDÜRÜ: KAPATILACAK

İstanbul İl Sağlık Müdürü Kemal Memişoğlu ise yaptığı açıklamada, sağlık hizmetinin çok özellikli bilgi ve standart gerektirdiğini söyledi.İnsanların sağlığını riske atacak herhangi bir olumsuzluğun kabul edilemez olduğunu vurgulayan Memişoğlu, "Üstelik de bizim dinimiz gibi ulvi bir dini kullanarak, istismar eden insanlara hiç tahammülümüz yok. İl Sağlık Müdürlüğü olarak bu tür, sağlık hizmet sunumu standardize edilmemiş veya geleneksel tıp uygulamaları yapılsa da bizden izni olmayan, standardı, ruhsatı olmayan hiçbir uygulamaya izin vermiyoruz" ifadesini kullandı. Bununla ilgili gerekli çalışmaları da her zaman yaptıklarını dile getiren Memişoğlu, şunları kaydetti:


KAÇAK ÇALIŞTIRILIYOR

"Bu olayda da bize gelen ihbar neticesinde bura ilçe sağlık müdürlüğünce denetlenerek, kaçak çalıştırıldığı hususu tespit edilmiş ve Küçükçekmece Savcılığına suç duyurusunda bulunulmuştur. Kaymakamlık tarafından da bununla ilgili kapatma ve gereğinin emniyetçe yapılması için yazı yazılmış ve kapatma aşamasına gelinmiştir. Herhangi bir izni, ruhsatı olmayan bu yer resmi olarak emniyet teşkilatınca kapatılacak. Biz sağlığımızı yolda bulmadık. İnsanlar sağlığını yolda bulmadılar. İstanbul'da, yetkisiz, yetersiz hiçbir sağlık hizmeti sunumuna izin vermeyeceğiz.

"NE İDÜĞÜ BELİRSİZ ŞEYLERİ KULLANMASINLAR"

Memişoğlu, Sağlık Bakanlığı ya da İl Sağlık Müdürlüğünce onaylanmış, ruhsatlanmış sağlık tesisleri haricindeki yerlerin sağlığa ciddi zararlar vereceğine işaret ederek, "Biz onlara sağlığı en iyi şekilde sunacak kurum ve kişileri ruhsatlandırıyoruz, yetkilendiriyoruz. Kesinlikle bu tür yerler, vatandaşlara zarar veriyor. Bazı uygulamaları, ilaç dedikleri ne idüğü belirsiz şeyleri kullanmasınlar. Sonra böbrek, kalp, karaciğer yetmezlikleriyle, ölüme sebebiyet veren hususları görüyoruz." değerlendirmesinde bulundu.


GELENEKSEL TIP DA DENETLENİYOR

Memişoğlu, şöyle devam etti: "Maalesef insanların duygularını, mağduriyetlerini, düşkünlüklerini kullanan insanlıktan nasibini almamış kişiler çıkıyor. Bu tür yerlerin sağlığı kaybettirme oranı çok daha yüksek yerler. Elimizdeki tüm personelle, ilçe sağlık müdürlüklerimizle bu tür kaçak, izinsiz, ruhsatsız yerlerin tespitine çalışıyoruz ama halkımızdan da aynı anda bu yerleri tespit edip, gördüklerinde bize bildirmelerini istiyoruz."

Kemal Memişoğlu, geleneksel tıp ile ilgili bir yönetmelik oluşturulduğunu anımsatarak, geleneksel tıbbın da artık Bakanlık tarafından kontrol edilebilen ve denetlenen bir alan olduğuna işaret etti. Bakanlığın bu anlamdaki başvuruları incelediğini ve komisyondan çıkan karar doğrultusunda da bu alanda hizmet verecek alanlara yetki veya ruhsat verildiğini kaydeden Memişoğlu, vatandaşların iş yeri ruhsatı, izin belgesi ya da bir ilacın kullanılmasıyla ilgili belgeleri görüp, sorma hakkı olduğunu da sözlerine ekledi.

SOSYAL MEDYADAN DUYURDULAR

İstanbul İkitelli'de iki hafta önce 'Manevi Şifa Merkezi' adıyla tabela asılan 5 katlı binada metafizik, bioenerji, hacamat (bardak çekme), sülük tedavi, ruhsal terapi yazıları dikkat çekiyor. Türkiye'nin ilk büyü bozma ve cin çıkartma merkezi olduklarını iddia eden sözde cin hastanesinin sosyal medyadaki paylaşımları dikkat çekti.

Paylaşılan videolarda "beyaz doktor önlükleriyle"; büyü bozma, astral seyahat, manuel terapi, akupunktur, iskelet sistemini düzeltme, hacamat (bardak çekme), sülük tedavisi ve manevi ameliyat hizmetler verildiği savunuluyor. Sosyal medyada merkezin onaylı olduğunu iddia ediliyor.

CİN ÇIKARMA 400 LİRA

Sözde hastaneye gitmek isteyenlere önce telefonla uzaktan 'bakım'! yapılıyor sonra randevu verilerek merkeze çağrılıyor. Ön bakım ücreti olarak merkeze gidenlerden 100 lira, telefonda büyü bakımı yaptıranlardan 200 lira ve seans ücreti olarak 400 lira talep ediliyor. Bir seansta yeterli çözüm sağlanmazsa her seans aynı ücret isteniyor.

Sözde hastanenin facebook sayfasında binlerce takipçisi var. Tanıtım "Nihayet ülkemizde de açıldı. Cin, büyük ve musallat tedavisinde gerçek çözüm Manevi Ameliyat" ifadesiyle yapılmış.

Kaynak: AA / Güncel

İl Sağlık Müdürlüğü Sağlık Bakanlığı Küçükçekmece İstanbul Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Yavaş mı Altınok mu? Ankara anket sonuçlarında hangi aday önde? Ekrem İmamoğlu ve Murat Kurum reklam harcamaları ne kadar? AK Parti ve CHP seçim kampanyalarına ne kadar harcadı? 2024 ANKET SONUÇLARI! İstanbul'u kim kazanacak? AK Parti'den son anket geldi Fundagül Demirkol kimdir? Türkiye İşçi Partisi Kırşehir Boztepe Belediye Başkan adayı Fundagül Demirkol kimdir? Yalçın Ertaş kimdir? AK Parti Konya- Ilgın Belediye Başkan adayı Yalçın Ertaş kaç yaşında, nereli? İrfan Karaca kimdir? AK Parti Konya- Kadınhanı Belediye Başkan adayı İrfan Karaca kaç yaşında, nereli? Mehmet Yaka kimdir? AK Parti Konya- Karapınar Belediye Başkan adayı Mehmet Yaka kaç yaşında, nereli? Hasan Kılca kimdir? AK Parti Konya- Karatay Belediye Başkan adayı Hasan Kılca kaç yaşında, nereli? Murat Ünver kimdir? AK Parti Konya- Kulu Belediye Başkan adayı Murat Ünver kaç yaşında, nereli? Nafiz Solak kimdir? AK Parti Konya- Sarayönü Belediye Başkan adayı Nafiz Solak kaç yaşında, nereli? Mustafa Kavuş kimdir? AK Parti Konya- Meram Belediye Başkan adayı Mustafa Kavuş kaç yaşında, nereli? Kasım Çelebi kimdir? Zafer Partisi Erzurum Yakutiye Belediye Başkan Adayı Kasım Çelebi kaç yaşında, nereli? Ahmet Pekyatırmacı kimdir? AK Parti Konya- Selçuklu Belediye Başkan adayı Ahmet Pekyatırmacı kaç yaşında, nereli? Mehmet Tutal kimdir? AK Parti Konya- Seydişehir Belediye Başkan adayı Mehmet Tutal kaç yaşında, nereli? Osman Arı kimdir? AK Parti Konya- Taşkent Belediye Başkan adayı Osman Arı kaç yaşında, nereli?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title