Haberler

    Çin'den Microsoft'a Dev Vergi Cezası

    Microsoft'un bu aralar başı Çin ile dertte.

    Mahmut Saral - -

    Microsoft, Çin'den vergi mi kaçırdı? Reuters'ta yer alan ve Çin'in resmi haber ajansı Xinhua'nın belirttiğine göre Amerikalı bir şirketin Çin'e yüksek bir miktarda vergi borcu var. 840 milyon yuan, yani 137 milyon dolar seviyesinde olan bu borç, ayrıca önümüzdeki günlerde ek borçlarla daha da artacak.


    Peki açıklamada açıkça "Microsoft" ismi geçmiyor olmasına rağmen neden bu borçların Microsoft'a ait olduğu söyleniyor?


    Çünkü bunu gösteren bazı belirtiler var. Yapılan haberde şirketin isminin "M" harfiyle başladığı ve Seattle merkezli bu şirketin dünyanın en büyük 500 firmasından biri olduğu, 1995'te de Pekin'de faaliyete başladığı bildiriliyor. Haliyle bu detaylar da akıllara Microsoft'u getiriyor.


    2012 yılında Çinli ve Amerikalı yetkililer, Microsoft'un Çin'deki faaliyetleri için gelişmiş fiyatlandırma anlaşması imzalamıştı. Bu bağlamda da Çin, vergi borcunun ödenilmesini istiyor.


    Belirtilenlere göre Microsoft, son yıllarda Çin'de yüksek miktarlarda zarar rakamları açıklıyor. Ayrıca Çin devleti, Microsoft ile olan bağını da yavaş yavaş koparıyor gibi. Devletin 1 milyon çalışanlı petrol firması, geçtiğimiz günlerde mail adreslerini Microsoft'tan Çinli yerel bir sağlayıcıya transfer etmiş.


    Tabii Çin'in derdi yalnızca Microsoft değil. Çin, yerli imkanları ön plana alıp büyümelerini sağlamak için yurt dışından gelen firmaları geri plana itebiliyor.


    Çin, Apple'ın ardından Samsung ürünlerini de yasakladı!


    Çin, Instagram'ı yasakladı


    Çin'de Viber da engellendi



    Mahmut Saral - Teknokulis : http://www.teknokulis.com
    Kaynak: Teknokulis / Teknoloji

    Çin Halk Cumhuriyeti Mahmut Saral Microsoft Teknoloji Haberler

    500
    Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    title