Haberler

Çin'den 40 Milyar Dolarlık 'İpek Yolu' Projesi

Çin Halk Cumhuriyeti Devlet Başkanı Xi Jinping, 40 milyar dolarlık 'İpek Yolu Projesi' için ödenek hazırlanacağının sözünü verdi.

Çin Halk Cumhuriyeti Devlet Başkanı Xi Jinping, 40 milyar dolarlık 'İpek Yolu Projesi' için ödenek hazırlanacağının sözünü verdi. Proje hedefinin Asya kıtasındaki bağlantı dar geçidini kırmak olduğu belirtildi.

Jinping'in söz verdiği toplantıda Bangladeş, Kamboçya, Laos, Moğolistan, Myanmar, Pakistan ve Tacikistan'dan yetkililerinde bulunduğu belirtildi. Ayrıca toplantıda ABD Ekonomi Komisyonu Asya-Pasifik masasından temsilcilerinde bulunduğu ve projeyle ilgilendikleri gelen bilgiler arasında. Çin'in bu proje için gerekli olan 40 milyar dolar parayı rezervlerindeki 4 trilyon dolar içinden finanse edeceği belirtildi. Projede Hindistan, Vietnam, Singapur ve Tayland gibi Uzakdoğu'nun birçok ülkesinin de imzaları bulunuyor. - Bangkok

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Xi Jinping Bangladeş İpek Yolu Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title