Haberler

Çin'de Uygur Türklerine Yönelik Saldırılar

Saadet Partisi Konya İl Gençlik Kolları Üyeleri, Doğu Türkistan başta olmak üzere diğer bölgelerde Müslümanlara yapılan zulüm ve baskıyı kınadı.

Saadet Partisi Konya İl Gençlik Kolları Üyeleri, Doğu Türkistan başta olmak üzere diğer bölgelerde Müslümanlara yapılan zulüm ve baskıyı kınadı.

Zafer Yer Saati'nde toplanan gurup, sloganlar atarak zulümleri protesto etti.

Grup adına açıklamayı Saadet Partisi Konya İl Gençlik Kolları Başkan Yardımcısı Necip Fazıl Kocaman, her ramazan ayında olduğu gibi bu ramazanda da Müslümanlara zulüm ve işkence yapıldığını söyledi.

Dün Suriye ve Mısır'ın zulüm altında olduğunu ve halen bu işkencenin devam ettiğini belirten Kocaman, şunları kaydetti:

"Şimdi ise güneşin doğduğu yer Doğu Türkistanımızda gün doğmuyor. Sırf Müslüman oldukları için işkenceler ediliyor, hanım kardeşlerimizin ırzlarına geçiliyor. Yok mudur bu zulme 'dur' diyebilecek bir babayiğit?  Ey Müslüman yöneticiler, Müslüman kanı döken ellerle el sıkışmak hangi vicdana, hangi ahlaka sığar? Biz Müslümanız, biz dünyanın diğer ucunda yaşayan bir Müslüman'ın ayağına diken dahi batsa bundan sorumlu olan insanlarız. Kınama yetmez, kıyama kalkma vaktidir. Ümmetin suskunluğu üzerinize vebaldir. Akan kanlar, edilen işkencelere gereken tepki ve uygulama şarttır. İslam dünyasında akan kanı durdurmak için bu barış gücü ile müdahalede bulunulmalıdır."

Kaynak: AA / Yerel

Çin Halk Cumhuriyeti Saadet Partisi Doğu Türkistan Konya Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title