Haberler

Çin'de Sakal Uzatan Uygur'a Altı Yıl Hapis Cezası Verildi

Güncelleme:

Çin basını, Sincan bölgesinde bir Uygur'un sakal uzatıp huzursuzluk çıkardığı gerekçesiyle 6 yıl hapse mahkum edildiğini bildirdi.

China Youth Daily gazetesi, bölgenin güneyindeki Kaşgar'da görülen davada 38 yaşındaki bir Uygur erkeğin "sakal uzatıp huzursuzluk çıkardığı" gerekçesiyle 6 yıl, karısının ise "peçe takıp burka giydiği" gerekçesiyle 2.5 yıl hapse çarptırıldıklarını kaydetti.

KARISI PEÇEYLE YÜZÜNÜ KAPATMAYA BAŞLADI

Gazetenin haberinde, "2010 yılında erkek sakal bırakmaya, karısı da peçeyle yüzünü kapatmaya başladı" denirken, çok sayıda uyarının ardından yargılanan çiftin "huzur bozmak ve anlaşmazlık çıkarmak" suçundan ceza aldıkları belirtildi.

MUĞLAK SUÇ TANIMIYLA HAPİS CEZASI

Çin mahkemeleri, bahsi geçen muğlak ve geniş kapsamlı suç tanımına dayanarak sanıklar hakkında hapis cezasına hükmedebiliyor.

SAKAL UZATMA KARŞITI KAMPANYA

Hong Kong merkezli South China Morning gazetesine göre, Uygur bölgesinde yetkililer tarafından son bir yılda sakal uzatılmasına karşı kampanyalar düzenleniyor. Kampanyalar çerçevesinde kadınlara başlarını örtmeme ve peçe takmama tavsiyeleri yapılıyor.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Çin Halk Cumhuriyeti Uygur Dünya Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Ekrem İmamoğlu ve Murat Kurum reklam harcamaları ne kadar? AK Parti ve CHP seçim kampanyalarına ne kadar harcadı? 2024 ANKET SONUÇLARI! İstanbul'u kim kazanacak? AK Parti'den son anket geldi Fundagül Demirkol kimdir? Türkiye İşçi Partisi Kırşehir Boztepe Belediye Başkan adayı Fundagül Demirkol kimdir? Yalçın Ertaş kimdir? AK Parti Konya- Ilgın Belediye Başkan adayı Yalçın Ertaş kaç yaşında, nereli? Mehmet Badem kimdir? AK Parti Konya- Kadınhanı Belediye Başkan adayı Mehmet Badem kaç yaşında, nereli? Mehmet Yaka kimdir? AK Parti Konya- Karapınar Belediye Başkan adayı Mehmet Yaka kaç yaşında, nereli? Hasan Kılca kimdir? AK Parti Konya- Karatay Belediye Başkan adayı Hasan Kılca kaç yaşında, nereli? Murat Ünver kimdir? AK Parti Konya- Kulu Belediye Başkan adayı Murat Ünver kaç yaşında, nereli? Nafiz Solak kimdir? AK Parti Konya- Sarayönü Belediye Başkan adayı Nafiz Solak kaç yaşında, nereli? Mustafa Kavuş kimdir? AK Parti Konya- Meram Belediye Başkan adayı Mustafa Kavuş kaç yaşında, nereli? Kasım Çelebi kimdir? Zafer Partisi Erzurum Yakutiye Belediye Başkan Adayı Kasım Çelebi kaç yaşında, nereli? Ahmet Pekyatırmacı kimdir? AK Parti Konya- Selçuklu Belediye Başkan adayı Ahmet Pekyatırmacı kaç yaşında, nereli? Mehmet Tutal kimdir? AK Parti Konya- Seydişehir Belediye Başkan adayı Mehmet Tutal kaç yaşında, nereli? Osman Arı kimdir? AK Parti Konya- Taşkent Belediye Başkan adayı Osman Arı kaç yaşında, nereli? Hasan Koçer kimdir? AK Parti Konya- Yalıhüyük Belediye Başkan adayı Hasan Koçer kaç yaşında, nereli?
500

Yorumlar (44)

KurdoMobil-ANDROID:

iyi olmuş tiplere bak.insan demen için bin sait lazım

3
44
yanıtYanıtla
ENEL HAKmobilWeb@haberler.com:

Tc kurt milletine az çektirmedi...ama bu haksizliklara sessiz kalacağız anlamina gelmez kürt milleti azilen uygur turku olmuş baska biri olmus farketmez nerede bir haksızlık varsa karsisinda durmustur ve duracaktir...not:bir haksizliga karsi çıkmak irki bir mesele deyil vicdani bir meseledir. ..ENEL HAK

25
11
yanıtYanıtla
korkak ulkucu faşisler:

ey ulkuculer burda erkeklık yapacagınıza gıdın soydaş kardeslerınıze yardım edın sızde hıc utanma arlanma yokmu korkaklar bakın kurdlere adamlar kobane ye yuzlerce kısıylen gıttı ıste sız kurdler kadar cesur yureklı olamıyorsunuz korkaklar

21
14
yanıtYanıtla
ateist nergiz:

kafasını kesseler daha iyi olurdu. . çin bir buçuk milyar nüfuslu ateist bir ükkedir, kendi dinini dayatıp huzursuzluk çıkartan cezasını bulur. . . daha dün kitap yaktı diye kadını yakan afganları destekliyordunuz. . çinliler sizden iyi, sadece sakal kesmiş.

3
24
yanıtYanıtla
brMobil-ANDROID:

Yakında Türk İslam birliği kurulduğu zaman herkes haddini bilecek

15
11
yanıtYanıtla
Alparslan:

Cumhuriyetin ilk yıllarında türkiyedeki müslümanlara uygulanan cazaların aynılarını çin hükümeti uygur türklerine uyguluyor. Köpek her yerde köpektir.

18
7
yanıtYanıtla
vatansever:

ne mutku türküm diyene ecdadımız uygurdan gelmedimi yardım etmeli türk devleti uygur türklerine

15
6
yanıtYanıtla
DARA:

KÜRTLERİN 3 RENGİNİ KULLANDIĞI. . . SEÇİLMİŞ PARLAMENTERLERİNİN 3 KELİME KÜRTÇE KONUŞTUĞU İÇİN YILLARCA HAPİS YATIIKLARI YILLAR ÇOK OLMADI. . . . HALEN OLANLARI SÖYLEMEYE GEREK YOK SANIRIM. . . . . BÜTÜN BARBARLIKLARINA RAGMEN ÇİNLİLER DAHA MEDENİ Ç HAFİF CEZALAR VERMİŞ

11
10
yanıtYanıtla
POYRAZ:

ZALİMLER İCİN YAŞASIN CEHENNEM. . . . SAKAL UZATANA CEZA NE SAÇMA DEMİ. . . DURUN DURUN SIKILMAYIN DAHA DÜNE KADAR BAŞÖRTÜSÜ BİZDEDE SUCTU. ZAMANINDADA ŞAPKA GİYMEYENLERİ ASMIŞLAR.

18
3
yanıtYanıtla
mhp Mobil-ANDROID:

birgün sizi o cin seddinin dibine gomecegiz dunyada milyonlarca Türk var yuzlerce ulkede ülkede milyonlarcayiz eger , eger tüm Türklerin milli bilinci uyanirsa dunyayi titretiriz karsimizda

10
9
yanıtYanıtla
Tüm 44 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title