Haberler

Çin'de İlk İftar Açıldı

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ :

Çin'de Müslümanlar'ın iftar için hazırlık yapmaları

İftardan görüntüler

Camiden görüntüler Çin'de ilk iftar açıldı

Çin'de Müslümanlar, ramazan ayının ilk iftarını yaptı.

Başkent Pekin'deki Nandouya Camisi'nde toplanan Çinli Müslümanlar, çörek ve meyve gibi yiyeceklerle oruçlarını açarak akşam namazını kıldı. İftar saatinin gelmesiyle oruçlarını açan Müslümanlar, dualarında huzur, bolluk ve bereket istedi.

Müslümanların bir araya geldiği, kardeşlik ve dayanışma kültürünün arttığı bu ayda Çinli Müslümanlar, ramazan ayını mümkün olduğu kadar birlikte idrak etmeye çalışıyor. Çinli Müslümanlar özellikle dini günlerde birlikte olmak için azami çaba gösteriyor ve ülke genelindeki tüm iftar yemekleri ve organizasyonlar camilerde imece usulü yapılıyor.

Çin'deki 56 etnik azınlıktan 10'u Müslüman. Hui (Çinli Müslümanlar), Uygur, Kırgız, Kazak, Tacik, Tatar, Özbek, Salar, Baoan ve Dongşiang etnik azınlıkları, genelde yoğun olarak ülkenin kuzey ve kuzeybatısında yaşıyor.

Huilerin ve Uygurların ayrıca Ningşia Hui Özerk Bölgesi ve Sincan Uygur Özerk Bölgesi adlı iki otonom bölgesi bulunurken, bazı eyaletlerde Müslümanlara ait küçük otonom idareler de yer alıyor.

Kaynak: AA / Güncel

Uygur Pekin Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title