Haberler

Çin'de Devlet Şirketlerinin Karı İlk Çeyrekte Arttı

Çin'de devlet şirketlerinin ilk çeyrekte karı yüzde 3,3 arttı.

Çin'de devlet şirketlerinin ilk çeyrekte karı yüzde 3,3 arttı.

Çin Maliye Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, devlet şirketlerinin toplam karının yılın ilk çeyreğinde 533,7 milyar yuana (yaklaşık 86,66 milyar dolar) ulaştığı kaydedildi. Merkezi hükümetin kontrolündeki şirketlerin kazançlarının yüzde 5,1 arttığı belirtilirken, yerel yönetimlere bağlı şirketlerin kazançlarının yüzde 3,8 seviyelerinde olduğu bildirildi.

Devlet şirketlerinin toplam gelirinin 11 trilyon yuana ulaştığı belirtilirken, bu rakamın geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 5,6 yükseldiği kaydedildi. Şirketlerin mart ayının sonu itibariyle toplam varlığının ise yüzde 11,3 artarak 93,83 trilyon yuana ulaştığı bildirildi.

İnşa ve yapı malzemeleri, gayrimenkul, otomobil, elektronik ve elektrik sektörlerindeki işletmelerin kazançlarının daha yüksek olduğu belirtilirken, kömür, kimya ve tekstil sektörlerinde faaliyet gösteren şirketlerin kazançlarında ise düşüş görüldüğü kaydedildi. - Pekin

Kaynak: AA / Güncel

Çin Halk Cumhuriyeti Maliye Bakanlığı Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title