Haberler

Çin, CeBIT 2015 için Partner Ülke İlan Edildi

Güncelleme:

Hannover/Pekin. Çin, CeBIT 2015 için resmi Partner Ülke seçildi.

7 Temmuz'da Pekin'de Almanya Şansölyesi Angela Merkel ve Çin Başbakanı Li Keqiang'ın da katılımıyla gerçekleşen toplantıda, lider BT etkinliği için hazırlanan partnerlik sözleşmesi Çin Uluslararası Elektronik Ticareti Teşvik Konseyi ve Bilişim Endüstrisi Alt Konseyi (CCPITECC) Genel Başkan Yardımcısı Dr. Gong Xiaofeng ve Deutsche Messe Yönetim Kurulu üyesi Oliver Frese tarafından imzalandı.

Mart ayı sonunda Çin Cumhurbaşkanı Yardımcısı Xi Jinping'in Almanya'ya yaptığı ziyarette, 2015'i "İnovasyon İşbirliği" yılı yapmak üzere anlaşılmıştı.

Frese bu konuda şunları paylaştı: "BT ulusu olma arzusundaki Çin ile Hannover'daki CeBIT Fuarı arasındaki bu ortaklık, bilgi teknolojisi alanında Çin-Alman inovasyon işbirliğinin önemli bir parçasıdır. Özellikle yüksek teknoloji sektörü bakımından Çin ve Almanya arasındaki ekonomik işbirliğini teşvik etme yolunda önemli bir adımın temsilcisidir.''

Frese; "Partner Ülke projesinin, sanayinin diğer sektörlerine ait yenilikçi dinamikleri üzerinde önemli bir etkisi olacaktır. BT sektörü, sanayideki farklı kullanıcı alanlarında yeni fikir ve gelişimler için önemli bir faktör ve öncü olarak kabul edilmektedir."

Çindeki BT pazarında kaydedilen muazzam büyüme ve yurtiçi tüketimindeki artış küresel açıdan etkin olan BT şirketleri için Çin'i bu anlamda ilgi ve merak uyandıran satış ve ortaklık pazarına dönüştürdü. Aynı zamanda Çin'in ihracata dayalı Partner Ülke rolü, Çin BT pazarının mevcut büyüme dinamiğine ayrı bir ivme katacaktır.

Dr. Gong Xiaofeng konuya ilişkin şunları paylaştı: ''Günümüz dünyasının en etkili BT fuarı olan CeBIT için 2015'te Çin, ilk kez Ortak Ülke olmaya hazırlanıyor. Bu işbirliği Çin ve Almanya için sadece karşılıklı faydaya dayanan bir işbirliğindeki iyi niyetleri barındırmakla kalmayacak, aynı zamanda Çin'in ICT sektörünü teşvik etmede olumlu bir rol oynayacaktır. Çin Uluslararası Elektronik Ticareti Teşvik Konseyi ve Bilişim Endüstrisi Alt Konseyi; derinlemesine bir Çin-Alman ekonomik ve ticari ortaklığı için Çin'in ICT şirketleri ile uluslararası emsalleri arasındaki işbirliğini aktif bir şekilde zenginleştirerek CeBIT'in öğrenilmesi ve bilgi alışverişi için kritik bir platform geliştirecektir.''

Çin, Amerika Birleşik Devletleri'nden sonra dünyanın en büyük ikinci BT pazarıdır. Avrupa Bilgi Teknolojisi Gözlem Merkezi (EITO) tarafından yapılan güncel bir araştırmaya göre bilgi teknolojileri ve telekomünikasyon alanında hızla büyüyen ülkelerden biri olan Çin BT sektörü bu yıl %8.8 oranında büyüyecek.

BITKOM Başkanı Prof. Dieter Kempf ise ''BT ve telekomünikasyon sektöründe önde gelen ticari ortaklarımızdan biri Çin'dir. Almanya tarafından Çin'de kurulan şirketler tarafında gerçekleştirilen ve artmaya da devam eden yüksek hacimli yatırımlar bu durumu göstermektedir. CeBIT bünyesindeki ağı kullanma yeterliliğimiz, işbirliğindeki bu yakınlaşma seviyesini derinleştirecek ve hepsinin de üzerinde küçük ve orta boy işletmeler ile yeni girişimciler için yeni yatırım fırsatları sağlayacaktır,'' dedi.

Dünyanın en kalabalık nüfusuna sahip ulus ile yıllardır süregelen harika bir ilişkiye sahip olan Deutsche Messe, 1999 yılından bu yana Şhangay'da kendi bağlı kuruluşunu korumaktadır. 2001 yılında ise Hannover merkezli bu fuar şirketi, Pudong/Şhangay'daki bir fuar merkezinin Messe München International ve Messe Düsseldorf ortak girişimi ile hisselerini satın aldı.

Çin'in CeBIT Hannover ile tanışıklığı ise daha eskilere dayanıyor. 90'lı yılların başında ilk Çin şirketleri, IT sektörünün öncüsü niteliğindeki fuarda kendi çözümlerini sergilemişti. O günden beri Çin'in katılımı giderek arttı. Bu yüzyılın başında Çinli katılımcılar sayılarını 30'a kadar çıkardı. 2003 yılında bu sayı 100'den fazla iken 2009 yılında 300'ü geçti. Bu yıl ise Çinli işletmeler Mart 2014'teki fuarda 11.ooo m2'lik bir sergi alanında 515 şirket ile 500 sınırını geçti. Bu veri ile ev sahibi ülke Almanya'dan sonra Çin katılımcı ülkeler arasında en üst seviyede yer alıyor.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Çin Halk Cumhuriyeti Hannover Almanya Pekin Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

FACEBOOK CUMA MESAJLARI 2024: Resimli, en iyi, en yeni Facebook Cuma mesajları! Cuma mesajları, resimli Cuma mesajları! Kısa Cuma mesajları Fenerbahçe'de kimler penaltı kaçırdı, kaç penaltı kaçtı? Livakoviç kaç penaltı kurtardı? 19 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? Fenerbahçe elendi mi? Fenerbahçe Avrupa'dan elendi mi (UEFA Konferans Ligi 19 Nisan Cuma)? (Fenerbahçe -Olympiakos) 19 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 19 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 19 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 19 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 19 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 19 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 19 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 19 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 19 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 19 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? Fenerbahçe turu geçti mi, maç uzadı mı, penaltılara mı gitti?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title