Haberler

Çin, Çakma Sfenks Heykelini Yıktı

Güncelleme:

Mısır'ın ve dünyanın en önemli yapılarından olan Sfenks'in Çin'de inşa edilen kopyası yıkıldı.

Çakma Sfenks heykelinin bulunduğu Çin'in Hebei bölgesindeki eğlence parkından yapılan açıklamada, 60 metre genişliğindeki ve 20 metre yüksekliğindeki heykelin yıkımının tamamlandığı belirtildi.

MISIR YÖNETİMİ TEPKİ GÖSTERDİ

Çin'deki gerçek boyutlu Sfenks, 2014 yılında inşa edilmişti. Heykelin yıkılma kararı, Mısır yönetiminin gösterdiği sert tepkiler üzerine alınmıştı. Mısır Kültür Bakanlığı, sahte Sfenks konusundaki itirazını, Birleşmiş Milletler Eğitim, Bilim ve Kültür Örgütü'ne sunmuştu. Çinli yetkililer ise kopya Sfenks'in, televizyon ve sinema yapımlarında kullanılacak geçici bir yapı olduğunu savunmuştu.

Kaynak: Haberler.Com / Dünya

Hebei Yaşam Dünya Haberler

500

Yorumlar (7)

VATANDAŞ MEHMET:

KIYAMET KOPMADIKÇA…(''''Türük Oguz begleri budun eşiding. Üze Tengri basmasar, asra yir telinmeser Türük budun ilingin törüngin kim artatı udaç erti. ''''). . . Bilge Kağan- KIYAMET KOPMADIKÇA…(“Ey Türk Oğuz Beyleri! Bu sözümü iyi işitin! Üstten gök çökmedikçe, alttan yer delinmedikçe biliniz ki, Türk milleti, Türk yurdu, Türk devleti, Türk töresi bozulmaz. ’’) . . . Bilge Kağan

20
8
yanıtYanıtla
Türk piramitleri araştırmaya açılmalı:

Çindeki türk pramitleri için dünyaya ve çine baskı yapılmalı, , türk piramitleri muhakkak arındırılıp orjinal hali ile dünya mirasına eklenmeli, bilimsl araştırmalar derhal başlamalı . . .

4
3
yanıtYanıtla
antipkk:

Bizim PKKlilarda cakma Kürt. Kürt dedigin Türk Kardesine ve Müslümana Silah ceker mi? Hepsi Ermeni Yezidi yada belirisiz bu PKKlilarin!

4
1
yanıtYanıtla
zortingen:

Yakında insanda kopyalar bunlar. .

2
0
yanıtYanıtla
trvr:

çininde çinlininde hayatı yalandolan sanal ve kopya. .

1
0
yanıtYanıtla
bzzt:

birader adamlar yakında çakma çin ülkesi icat edecek

1
0
yanıtYanıtla
antipkk:

Firsat varken her PKKliyi Vatandaslikdan cikarip sürün Suriyeye ama bir yerinide Ibreti Alem icin sakat birakin ayrica bir yerinede Dövem yapin Mülteci Ayaklarina yatmaya kalkip geriye gelirse Kontrolu kolay olsun! Artik PYD mi bakar Rusya mi Esad mi kim bakarsa baksin mecbur degiliz Pisliklerle ugrasmaya! Türk Vatandasi olmayan PKKlilarida Ülkeye sokmayin!

0
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title