Haberler

Çin Başbakanı Li Keqiang: Ekonomik gidişat konusunda iyimserim

Güncelleme:

Tianjin'de yapılan ve Yaz Davosu olarak bilinen Yeni Şampiyonlar Yıllık Toplantısı'nın açılışında iş ve politika çevrelerinden davetlilere hitap eden Li Keqiang, ilk çeyrekteki yüzde 6,7 büyüme performansının ardından ikinci çeyrekte istikrarlı büyümenin sürdürdüğünü belirterek, ekonominin gidişatı konusunda iyimser olduğunu vurguladı.

İş bulma konusunda tablonun olumlu göründüğünü ve beş ayda toplam 5,77 milyon kentsel istihdam yarattıklarını kaydeden Başbakan Li, genel olarak ekonomik yapının iyileştiğine, büyüme kalitesinin arttığına ve ivmenin güçlendiğine işaret etti.

Li Keqiang, buna karşın dış talepteki zayıflık, özel ve imalat yatırımlarındaki yavaşlık, finansal alandaki riskler ve aşırı kapasite problemlerine dikkat çekti.

Li Keqiang, "Çin, doğal kaynaklara aşırı bağlılıktan kurtularak orta-üst kademe hızla büyümeyi sürdürmek amacıyla beşeri sermaye ve inovasyona yönelecek." dedi.

Li, Çin'in hizmet ve imalat sektörlerini daha fazla dışa açacağını ve yabancı yatırımcılar için daha adil, saydam ve öngörülebilir bir yatırım ortamı yaratacaklarını kaydetti.

Li Keqiang ayrıca, döviz kurunda uzun vadeli değer kaybını gerektirecek ekonomik şartların bulunmadığının altını çizdi ve mevcut döviz kuru politikasının süreceği mesajını verdi.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title