Haberler

Alaplı Belediye Başkanı Çimenoğlu, 2013 Yılını Değerlendirdi

Güncelleme:

Alaplı ilçe Belediye Başkanı Nevzat Çimenoğlu, 2013 yılında ilçenin yaşanabilir bir kent olması yolunda büyük projeleri hayata geçirdiklerini söyledi.

Zonguldak'ın Alaplı ilçesi Belediye Başkanı Dr. Nevzat Çimenoğlu, 2013 yılında ilçenin yaşanabilir bir kent olması yolunda büyük projeleri hayata geçirdiklerini söyledi.

Alaplı Belediye Başkanı Dr. Nevzat Çimenoğlu, 2013 yılını değerlendirirken 2014 yılında yapılacak olan çalışmalar hakkında bilgiler verdi.

Alaplı'nın yaşanabilir bir kent olma yolunda hızla ilerlediklerini belirten Çimenoğlu, "2011 ve 2012 yılında başladığımız hizmet atağına, 2013 yılında son hızla devam ettik. Devlet büyüğümüz eski TBMM Başkanı AK Parti Zonguldak Milletvekili Köksal Toptan'ın önderliğinde Fatih Mahallesine bir köprü kazandırdık. Fatih Köprüsü bitecek dedik bitti ve hizmete girdi. Erdem Yuva bölgesinde daha önce Erdemir tarafından yapılmış üst geçidin duble yol kapsamında sökülmesinden sonra buraya tekrar bir üst geçit yapılması gerekiyordu. Alaplı meclisinde sürekli bu konu haklı olarak gündeme geliyordu. Başta AK Parti Zonguldak Milletvekili Prof. Dr. Ercan Candan'ın katkılarıyla kısa sürede buraya bir üst geçit yapıldı. Son olarak da belediye olarak üst geçidin ışıklandırılması yapılarak vatandaşlarımızın hizmetine sunuldu" dedi.

2009 yılında yapılan yerel seçimlerde verdikleri sözleri hayata geçirdiklerini belirten Çimenoğlu, "2009 yerel seçimlerinde Alaplılı seçmenlere 'Göreve geldiğimde dere boyundaki virane belediye dükkanlarını yıkıp yenisini yapacağım'diyerek söz vermiştim. Sözümüzü tuttuk ve dere boyundaki eski belediye dükkanlarını güle oynaya yıktık ve esnaflarımız yeni dükkanlarına geçtiler. 2013 yılında eski dükkanları yıkıp yerine yenisini yapacağız dedim ve bunu da esnaf vatandaşlarımızın hizmetine sunduk. Yine seçim bildirgemizde Alaplı'ya yakışan bir şehirlerarası terminal binası yapacağız dedik. Karşıyaka Mahallesinde ilçemize yakışacak modern bir terminal binası yaptık. Terminal bölgesinde çok ciddi çevre düzenlemesi yaptık. Adeta Alaplı'yı yeşile boyadık. Çalışmalarımız hala devam ediyor. Terminal binasını tamamlayarak başta Alaplı ve bölge halkımızın hizmetine sunduk. İlçenin vitrini olan girişini Alaplı'ya yakışır şekilde dizayn ettik. Yalı kavşağına gelmeden 'Alaplı'ya Hoş Geldiniz' yazısıyla bir tak hazırladık ve en kısa zamanda yerine monte edeceğiz" diye konuştu.

Alaplı Derin Deniz Deşarj projesi ile derenin kanalizasyon atıklarından temizleneceğini kaydeden Çimenoğlu, şunları söyledi:

"Alaplı'nın en acı görüntüsü olan Alaplı deresine kanalizasyon akma sorununu kökünden kaldıracak derin deniz deşarj projesi tamamlanmak üzere. İnşallah en kısa zamanda montaj çalışmaları tamamlanarak ve proje hayata geçecektir. Projenin hayat geçmesiyle birlikte Alaplı ve İncivez derelerine asla kanalizasyon akmayacak, karışmayacak. Daha önceleri olduğu gibi İncivez Altı bölgesinde vatandaşlarımız temiz denize girebilecekler. Yeni arıtma tesislerini kurduk, bundan sonra denize ve derelerimize kanalizasyon akmayacak. Bu projenin başlangıç noktası keşke daha yukarılardan Aydınyayla Köyü altından veya Gümeli Belde sınırlarından başlayabilse,bu konu bizim dışımızda olduğundan Alaplı Belediyesi olarak yapabileceğimiz her hangi bir çalışma yok. Ama eğer olursa o bölgelerin kanalizasyonu bizim derin deniz deşarj arıtmamıza bağlanabilirse daha temiz bir çevreye sahip olmuş oluruz. Alaplı Belediyesi için bizim arıtma tesisimize bağlanmalarında her hangi bir sorun yoktur. Bu konuyu daha önce Alaplı Çevre Koruma Derneği Başkanı Oktay Türkyılmaz'la da paylaşmıştık. Bizim için her hangi bir sorun yoktur. Alaplı'da eski üç katlılar yanında Türk Bayrağının dalgalandığı direğin olduğu bölgede 5 bin metrekarelik bir alanda park yapılarak yeni bir cazibe merkezi daha kazandırıyoruz. Bu yeni parkın 10 Ocak 2014 tarihi itibariyle Ankara'da ihalesi yapıldı. Burada çocuk parkı, spor alanları, yeşil alanlar, dinlenme ve oturma grupları yerleştirerek ilçemizin sosyal tesis eksikliğini bir nebze olsun gidermiş olacağız. Manzarası ile Alaplı'nın en nezih yerlerinden biri olacak bu park proje ihale edildi. İhale sonundaki çalışmalar yapılıyor. Afet Konutları bölgesinde çok ciddi çalışmalar yaptık. Yaptığımız çalışmalarla oralardaki vatandaşlarımıza 'Unutulmadınız' mesajı verdik. Çevre düzenlemesi yaptık, karanlıktan kurtardık aydınlatma sorununu çözdük." - ZONGULDAK

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Zonguldak Ak Parti Alaplı Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Dün gece deprem oldu mu? İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da deprem mi oldu? 18 Nisan dün gece deprem mi oldu? Amasya'da deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Amasya'da deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Yozgat'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Yozgat'ta deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Muğla'da deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Muğla'da deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Sivas'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Sivas'ta deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Tokat'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Tokat'ta (Sulusaray) deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Şampiyonlar Ligi finali ne zaman, nerede oynanacak? 18 Nisan 2024'te Konya'da Elektrik Kesintisi 18 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 18 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 18 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 18 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 18 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 18 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Bugün İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 18 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 18 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title