Haberler

    Cimbom Yılmadı!

    Şampiyonlar Ligi D Grubu ilk maçında sahasında Anderlecht'i konuk eden Galatasaray, 1 puanı Burak Yılmaz'ın son dakika golüyle aldı.

    Şampiyonlar Ligi'ne gaibiyetle başlamak isteyen ve grubun nispeten zayıf ekibi Anderlecht'i konuk eden Galatasaray, gergin geçen maçta 1 puanı Burak Yılmaz'ın 90+1'deki golüyle aldı.

    Seyircisi önündeki karşılaşmaya mutlak galibiyet hedefiyle başlayan Galatasaray, ilk bölümde rakibine baskı kurmaya çalıştıysa da özellikle orta sahadaki top kayıpları ve hatalı paslar nedeniyle bunda başarılı olamadı.

    Savunmasını kalabalık tutan rakibi karşısında kanatlardan yapılan ortalarla gol arayışına giren sarı-kırmızılı takım, ceza sahasında topla buluşmasına karşın son paslarda ve vuruşlarda etkisiz kaldı. Özellikle ilk yarının son 15 dakikasında daha baskılı görünen Galatasaray, oyunu rakip sahaya yıkmasına rağmen istediği pozisyon ve golü bulamadı.

    Karşılaşmaya kontrollü başlayan Anderlecht, savunma ve orta sahada çok adamla kalıp Galatasaray'ın pas trafiğini kesmeye çalıştı. Bu çabasında büyük ölçüde başarılı olan konuk takım, hızlı ataklarla da sarı-kırmızılı takımın kalesine geldi. Conte, Mitrovic ve Deschacht ile önemli pozisyonlara giren Belçika temsilcisi, başarılı bir performans sergileyen Galatasaray kalecisi Muslera'yı ilk yarıda geçmeyi başaramadı.

    8. dakikada Pandev ile verkaç yaparak sağdan ceza sahasına giren Dzemaili'nin ortasında, altıpas çizgisi önünde Burak Yılmaz'ın yaptığı vuruşta, savunmaya çarpan meşin yuvarlak kornere gitti. 12. dakikada Acheampong'un pasıyla ceza sahası dışında kaleyi cepheden gören noktada topu kontrol eden Praet'in şutunda meşin yuvarlak, yandan auta gitti.

    26. dakikada Suarez'in soldan ortasında arka direkte Conte'nin gelişine yaptığı vuruşta top, kaleye paralel olarak auta çıktı. 27. dakikada Acheampong'un soldan ortasında ceza yayı içinde topu göğsüyle önüne alan Mitrovic'in, savunmaya rağmen dönerek yaptığı vuruşta meşin yuvarlak, kaleci Muslera'da kaldı.

    29. dakikada sağdan Defour'un kullandığı serbest vuruşta, ceza sahasında oluşan karambolde bir anda topu önünde bulan Deschacht'in şutunda, kaleci Muslera topu kontrol etti. 35. dakikada Veysel Sarı'nın sağdan kullandığı taç atışı sonrasında ceza sahası önünde topu kontrol eden Melo'nun yerden sert şutunda, savunmaya çarpan meşin yuvarlak az farkla kornere gitti.

    40. dakikada ceza sahası dışında sol çaprazda serbest vuruş kullanan Selçuk İnan'ın şutunda, meşin yuvarlak yandan auta çıktı. Kalan sürede önemli pozisyon olmadı ve ilk yarı 0-0 berabere tamamlandı.

    Maçın ikinci 45 dakikasına daha atak başlayan sarı kırmızılı takım savunmada yer yer açıklar verirken, 52. dakikada Praet ceza alanı dışından çektiği şutla takımını öne geçiren golü kaydetti: 0-1

    Kaynak: EuroSport.com / Spor

    Burak Yılmaz Galatasaray Spor Haberler Son Dakika

    500
    Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    title