Haberler

Cilvegözü Sınır Kapısı'ndan Tır Geçişleri

Reyhanlı ilçesindeki Cilvegözü Sınır Kapısı'ndan, Suriye'ye yardım malzemesi ve ticari yük taşıyan tırların geçişleri devam ediyor.

Reyhanlı ilçesindeki Cilvegözü Sınır Kapısı'ndan, Suriye'ye yardım malzemesi ve ticari yük taşıyan tırların geçişleri devam ediyor. Sınır kapısından son iki haftada 4 bine yakın tırın geçtiği bildirildi.AA muhabirinin edindiği bilgiye göre, Türkiye'nin Suriye'ye açılan noktalarından Cilvegözü Sınır Kapısı'nda araç yoğunluğu da devam ediyor. Sınır kapısından Suriye'ye yardım ve ticari malzeme taşıyan günlük ortalama 200'e yakın tır geçiyor. Yoğunluğun arttığı son iki haftada Suriye'ye malzeme taşıyan yaklaşık 4 bin tırın sınır kapısından geçtiği belirtildi. Türkiye'den yüklerini alan tırlar kapıdan geçerek Suriye'nin Bab-el Hava Sınır Kapısı yakınlarındaki ara bölgeye gidiyor. Burada yükünü boşaltan araçlar daha sonra Türkiye'ye dönüyor. Tampon bölgede Suriye tarafından gelen araçlara yüklenen yardım malzemesi ve ticari yükler ise bu ülkenin iç kesimlerine kadar ulaştırılıyor.Suriye'deki çatışmaların şiddetini artırdığı dönemlerde sınır kapısında bekleyen tırlar uzun kuyruk oluşturuyor.-Yaralılar da Cilvegözü üzerinden Türkiye'deBu arada, Esed rejimine bağlı birliklerle muhalifler arasındaki çatışmalar da devam ediyor. Suriye'nin Türkiye sınırına yakın İdlib kentinde rejim birlikleriyle muhalifler arasında çıkan çatışmalarda yaralanan 2 kişi yakınları tarafından Cilvegözü Sınır Kapısı'na getirildi.Sağlık ekiplerince ilk müdahalesi yapılan yaralılar, Hatay'daki hastanelere sevk edildi. -

Kaynak: AA / Güncel

Cilvegözü Reyhanlı Türkiye Suriye Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title