Haberler

Cilt Kanserini Yenen Genç Yeni Bir Yüz İstiyor

Çocukluğu kanserle mücadeleyle geçen ve 10 yıl sonra hastalığı yenmeyi başaran Murat Yılan, estetik ameliyatla hastalığın yüzünde bıraktığı izlerin silinmesi için destek bekliyor.

İLHAMİ ERKILIÇ - Çocukluğu kanserle mücadeleyle geçen ve 10 yıl sonra hastalığı yenmeyi başaran Murat Yılan, estetik ameliyatla hastalığın yüzünde bıraktığı izlerin silinmesi için destek bekliyor.

Erzurum'un Karayazı ilçesinde yaşayan 20 yaşındaki Murat Yılan, 5 yaşındayken ilk belirtileri ortaya çıkan ve 10 yaşına geldiğinde bir yüzünün yarısını kaplayan siyah lekenin oluşturduğu doku erimesi nedeniyle okulunu bırakarak evine kapandı.

Baba Ali Yılan, bu süreçte tüm mal varlığını satarak oğlunun tedavisine harcadı. Yıllar süren mücadele sonunda İstanbul'daki doktorlarından cilt kanserini yendiği müjdesini alan Yılan'ın en büyük arzusu, estetik operasyon geçirerek yeni bir yüze kavuşmak.

Murat Yılan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, babasının azmi ve uğraşları sonucu cilt kanserini yendiğini belirtti.

Hastalık nedeniyle yüzünde, çocuk yaşta okulu bırakmasına da yol açan doku erimesi oluştuğunu anlatan Yılan, bunun giderilmesi için vücudundan alınacak yağ dokularının yüz bölgesine nakledileceği operasyonlara ihtiyacı olduğunu söyledi.

Yılan, psikolojisini olumsuz etkileyen yüzündeki deformasyondan kurtularak eğitimine devam etmek ve kendisini geliştirmek istediğini dile getirerek, "İyileşirim diye her zaman umudum vardı. Kanseri yendiğimi öğrendiğimde çok mutlu oldum. Şimdi hastalığın yüzümde doku erimesi şeklinde bıraktığı izlerin tedavi edilmesi için ameliyat olmam lazım, bu konuda yetkililerden yardım bekliyorum." dedi.

Eğitim almadan uzaktan kumandalı oyuncak araba yaptı

Hastalığı döneminde hiçbir eğitim almadan evdeki eşyalar ve kaymakamlığın maddi desteğiyle temin edilen malzemeler ile kablolu ve radyo kontrollü araba yaptığını belirten Yılan, şunları söyledi:

"Hastalıktan dolayı okulu 5. sınıfta bıraktım, arkadaşlarım yüzümle dalga geçer diye okula gitmek istemedim. Zaten fazla dışarı çıkamıyordum, sürekli evde kalıyordum. Bu zaman içerisinde araba resimleri yapıyordum, sonra biraz daha büyüdüğümde resmini çizdiğim arabanın oyuncağını yapmaya karar verdim. Evdeki valizlerin tekerleklerini söktüm, tahtaları kestim, motorları da etrafdan temin ettikten sonra bunları birleştirerek, kablolu ve uzaktan kumandalı oyuncak araba yaptım. Bunun için 5 telefon bataryası aldım bunları birleştirdim arabaya taktım. Şarjını uzaktan kumanda yaptığım aletin içine koydum. İmkan verilsin daha fazlasını yaparım."

"Tek isteğim oğlumun yüzü iyileşsin okusun"

Baba Ali Yılan da oğlunun küçük yaşta geçirdiği hastalık nedeniyle her şeyini sattığını, kaymakamlığın da sağladığı destekle yıllarca tedavi için uğraştıklarını ve sonunda bu hastalıktan kurtulduklarını söyledi.

Tek isteğinin, birçok yeteneğe sahip oğlunun yüzündeki bozulmanın tedavi edilerek iyi bir eğitim alması olduğunu dile getiren baba Ali Yılan, şunları söyledi:

"Hastalığı atlattıktan sonra vücudu çok zayıf kaldı. Estetik ameliyatı için vücudundan parça alınması gerekiyordu. İstanbul'da özel bir hastanede iki kez yağ parçası yüzüne ameliyatla eklenerek estetik operasyon geçirdi. Bir dönem kilo almasını bekledik, şimdi kilo durumu iyi. Tabii bunlar için de maddi güç gerekiyor. Üç ay sonra çocuğum tekrar estetik ameliyatı olacak. Yüzü zayıf kaldığı için eriyen yüz hatlarının doldurulması gerekiyor. Şimdilik biraz yüzü düzeldi ama ben istiyorum ki devletimiz sahip çıksın. Çocuğum güzel bir üniversitede okusun, çok zeki bir çocuk."

En büyük destekçileri kaymakamlık oldu

Yılan, tedavi sürecinde Karayazı Kaymakamı Kamil Aksoy ile Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Müdürü Şahin Balcı'nın kendilerine her zaman destek olduğunu belirterek, "Allah devletimize zeval vermesin. Kaymakam Bey, çok destek oldu, her zaman hastaneye gittiğimizde bize para verirdi. Oğlumun hastalığından dolayı daha güzel bir yerde yaşaması için bize ev yaptırıp verdi." dedi.

Kaynak: AA / Güncel

İstanbul Karayazı Erzurum Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

İnci Taneleri 13. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan İnci Taneleri yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Aldatmak 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Aldatmak yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! Kül Masalı 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Kül Masalı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Survivor kim kazandı? 25 Nisan Perşembe Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Survivor CANLI izle! 24 Nisan Perşembe TV8 Survivor HD izleme linki! Euro ne kadar, 1 Euro kaç TL? Euro yükseliyor mu? 25 Nisan Euro kaç lira? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi! İnci Taneleri CANLI izle! 24 Nisan İnci Taneleri 12. Bölüm Kanal D Canlı HD izleme linki! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 İzmir su kesintisi listesi! Aldatmak canlı izle! 25 Nisan ATV Aldatmak 66. bölüm canlı izle! Aldatmak son bölümde neler oldu? ATV canlı izle! GÜNCEL DOLAR KURU! Dolar ne kadar, 1 Dolar kaç lira? Bugün (25 Nisan) Dolar ne kadar oldu? ASKİ Ankara su kesintisi: Ankara'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Ankara su kesintisi listesi! Kül Masalı CANLI izle! Kül Masalı 9. Bölüm TRT 1 CANLI izle!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title