Haberler

Çılgın Davulcu'dan Sahur Eğlencesi

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ: - Çılgın davulcudan mahallede detay görüntü, - Uşaklı "Çılgın Davulcu" lakaplı müzisyen Erkan Karagöz ile röportaj, - Mahalledekilerle röportaj, Çılgın Davulcu'dan sahur eğlencesi- "Çılgın Davulcu" lakaplı Uşaklı müzisyen Erkan Karagöz, ramazan davulcularına kızarak mahalleliye sahurda gösteri yaptı- Aynı anda 4 davulu çalabilen Karagöz'ün, maniler ve ilahiler eşliğinde yaptığı sahur eğlencesine vatandaşlar da eşlik etti SONER KILINÇ - "Çılgın Davulcu" lakaplı Uşaklı müzisyen Erkan Karagöz, ramazan davulcularının "ahenksiz" davul çalmasına kızarak, yaşadığı mahallenin sakinlerine sahurda gösteri yaptı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ: - Çılgın davulcudan mahallede detay görüntü, - Uşaklı "Çılgın Davulcu" lakaplı müzisyen Erkan Karagöz ile röportaj, - Mahalledekilerle röportaj, Çılgın Davulcu'dan sahur eğlencesi- "Çılgın Davulcu" lakaplı Uşaklı müzisyen Erkan Karagöz, ramazan davulcularına kızarak mahalleliye sahurda gösteri yaptı- Aynı anda 4 davulu çalabilen Karagöz'ün, maniler ve ilahiler eşliğinde yaptığı sahur eğlencesine vatandaşlar da eşlik etti SONER KILINÇ - "Çılgın Davulcu" lakaplı Uşaklı müzisyen Erkan Karagöz, ramazan davulcularının "ahenksiz" davul çalmasına kızarak, yaşadığı mahallenin sakinlerine sahurda gösteri yaptı.Erkan Karagöz, aynı anda 4 davul çaldığı gösterisinde, Dikilitaş Mahallesi sakinleriyle karşılıklı maniler ve ilahiler okudu. Yaklaşık 1 saat süren gösterisinin ardından AA muhabirine konuşan Karagöz, eski ramazanları yaşatmaya çalıştığını söyledi.Eskiden ramazan davulcularının sokak sokak dolaşarak, belirli ritimler ve maniler eşliğinde insanlara sahur vaktinin geldiğini bildirdiğini ifade eden Karagöz, "Günümüzde ramazan davulcuları mübarek ayın ruhuna ve geleneklerine uygun çalışmıyor. Ne yazık ki günümüz davulcuları hiç bir eğitim almadan, sadece gürültü yaparak insanları uyandırmaya çalışıyor. Kimisi adeta koşarak, kimisi de motorlu araçların üzerinde davul çalıyor" dedi. Ramazan ayında değişik mahallelerden çok sayıda şikayet aldığını söyleyen Erkan Karagöz, en sonunda mahallelinin de isteği üzerine gösteri yapmaya karar verdiğini anlattı. - "Guinness Rekorlar Kitabı için sponsor arıyor"Davulun bir enstrüman olduğunu ve belirli bir eğitimden sonra, uzman kişiler tarafından çalınması gerektiğini kaydeden Karagöz, şunları söyledi: "Ben 15 yıldır müzisyenlik yapıyorum. Düğün, festival ve çeşitli eğlencelerin dışında televizyon programlarında gösteri yapıyorum. Yaklaşık 5 yıldır profesyonel olarak davul çalıyorum. Aynı anda 4 davulu çalabilen başka kimse yok. Hatta bu özelliğimle Guinness Rekorlar Kitabı'na başvurdum. Guinness yetkilileri başvurumu kabul etti, sponsor arıyorum. Davul sayısını artırmak için çalışıyorum. Almanya, Hollanda, Fransa, Norveç başta olmak üzere pek çok ülkede gösteri yaptım." Karagöz, isteyen ramazan davulcularına eğitim verebileceğini ifade etti.Sahurda insanların keyifli şekilde uyandırılarak, camlardan, balkonlardan davulcuları izlemesi gerektiğini kaydeden Karagöz, "Minik gösterimle ağabeylerime, ablalarıma özledikleri bir ramazan gecesini yaşatmak istedim. Gördüğünüz gibi insanlar balkonlardan, hatta evlerinden çıkıp bana eşlik etti" ifadelerini kullandı.Karagöz'ün gösterisine evinin balkonundan mani okuyarak eşlik eden Fahri Ekiz (72) ise artık eski ramazanların yaşanmadığını söyledi. Eskiden mahallelinin ramazan davulcularını tanıdığını, onlarla sohbet etiğini söyleyen Ekiz, "Erkan bize eski günleri yaşattı, hem eğlendirdi hem de tüm mahalleliyi bir araya getirdi" dedi.

Kaynak: AA / Güncel

Dikilitaş Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

24 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 24 Nisan 2024 Çarşamba Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 24 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 24 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 İzmir su kesintisi listesi! ASKİ Ankara su kesintisi: Ankara'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 Ankara su kesintisi listesi! 24 Nisan 2024 Yemekteyiz yarışmacısı Merve kimdir? Merve kaç yaşında, nereli? Zuhal Topalla Yemekteyiz yarışmacısı kim? CANLI ALTIN FİYATLARI | Güncel çeyrek altın fiyatları ne kadar? 24 Nisan altın fiyatları yükseldi mi? CANLI maç izle! (TÜM MAÇLAR) Canlı şifresiz donmadan HD maç izle! 24 Nisan günün maçları nereden izlenir? YEMEKTEYİZ CANLI İZLE | Yemekteyiz'de bugün kim yarışacak? Yemekteyiz hangi kanalda, saat kaçta? Mehmet Ali Yılmaz'ın hastalığı nedir, neden öldü? Mehmet Ali Yılmaz kimdir? 25 Nisan Perşembe 2024 Günlük Burç Yorumları! AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 25 Nisan burç yorumları nedir? Yarın okullar tatil mi? 25 Nisan okullar tatil mi, kaç gün tatil edildi? Mehmet Ali Yılmaz olayı nedir, neden öldü? Mehmet Ali Yılmaz ölüm sebebi ne? Mehmet Ali Yılmaz olayı nedir, neden öldü? Mehmet Ali Yılmaz ölüm sebebi ne?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title