Haberler

"Çılgın Beşli" Sözünü Tutmadı, Erdoğan Zor Durumda Kaldı

Güncelleme:

Erdoğan'ın 3. havalimanında çalışan bütün işçilere Ramazan Bayramı'nda 2 bin 500 lira ikramiye verilmesi sözü tutulmadı. Ana firmada çalışanlar para aldı taşeronlar mahrum kaldı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, 3. havaalanı şantiyesinde çalışan her işçiye 2 bin 500 lira bayram hediyesi verileceğine yönelik sözü tutulmadı. Erdoğan, 15 Temmuz'da işçilerle iftar yapmış, bayram hediyesi olarak her işçiye ikramiye verileceğini açıklamıştı.

ŞANTİYEDE AYRIM YAPILDI

Kalyon İnşaat'ın sahibi Cemal Kalyoncu da inşaatın yüklenici firmalarını 'çılgın beşli' olarak nitelendirmiş ve 'Cumhurbaşkanı'mız şerefine işçilerimize bayram ikramiyesi verdik." açıklamasını yapmıştı. Ancak, 2 bin 500 liranın sadece şantiyedeki ana firmada çalışan işçilere verildiği öğrenildi. Yüzlerce taşeron işçi ise bu parayı alamadı. Verilen sözlerin tutulmadığını belirten şantiyedeki taşeron işçiler kendilerinin üvey evlat yerine konulduklarını belirtiyor.

RAMAZANDA SÖZ VERİLDİ

Ramazan Bayramı'ndan iki gün önce İstanbul'un kuzeyinde yapımı devam eden üçüncü havalimanı projesini havadan helikopterle inceleyen Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, şantiyede çalışan işçilerle 15 Temmuz'da iftar yapmıştı. İftarda konuşan Erdoğan, bayram öncesi işçilere hediye verilmesini istediğini, müteşebbislerin de bunu kabul ettiğini açıkladı.

ERDOĞAN AÇIKLAMIŞTI

Erdoğan, "Bu yatırım yapan müteşebbislere bir ricada bulundum. Dedim ki bu bayram tüm bu şantiyede çalışanları bir sevindirin. Sağ olsunlar, 'ne derseniz biz de onu yapalım' dediler. Ast, üst hiçbir ayrım yapmaksızın buradaki her bir kardeşimize 2 bin 500'er lira bu bayramda birer hediye verecekler. Dolayısı ile ben beş firmamıza da huzurlarınızda teşekkür ediyorum." demişti. Buna göre, projede çalışan 5 bin 328 işçiye bayram öncesi 2 bin 500'er lira ödeme yapılması gerekiyordu.
"ÇILGIN BEŞLİ" SÖZÜNÜ TUTMADI
Bayram ikramiyesine ilişkin Kalyon İnşaat'ın sahibi Cemal Kalyoncu da "Biz 'çılgın beşli'yiz. Cumhurbaşkanı'mız, iftarda şantiyemize gelerek bizi şereflendirdi. Biz de onun şerefine işçilerimize bayram harçlığı, bayram ikramiyesi verdik." ifadelerini kullanmıştı. Ancak edinilen bilgilere göre havaalanı ihalesini alan firma yetkilileri Erdoğan'a verdikleri sözü tutmadı. İşçiler, Erdoğan'ın sözünü verdiği paranın sadece şantiyede ana firmada çalışanlara ödendiğini, kendileri gibi taşeron firmalarda çalışan işçilere herhangi bir ödeme yapılmadığını belirtiyor.
İŞÇİLER ANLATTI
İşçilerin verdiği bilgiye göre, üçüncü havalimanında personelin yaklaşık 1.500'ü ana firma olan CMLKK'da (Cengiz-Mapa-Limak-Kolin-Kalyon) çalışıyor. Geri kalan kısmı ise sayıları 30'u bulan taşeron firmaların işçileri. Taşerondaki işçilere herhangi bir ödeme yapılmadı.

İŞÇİLER: VERİLEN SÖZLER TUTULSUN

Farklı şehirlerden gelerek ekmek parası kazanan işçiler, firma yetkilileri ile Cumhurbaşkanı Erdoğan'a sitem ediyor, verilen sözlerin tutulmasını istiyor. Kendilerinin üvey evlat yerine konulduklarını dile getiren bir işçi, "Memlekete bayram ziyaretine giderken arkadaşım arayarak şantiyedeki tüm işçilere 2 bin 500 lira bayram hediyesi verileceğini söyledi. Çok sevindik. İhtiyacımız vardı. Ancak bayram bitti biz çalışmaya başladık henüz böyle bir para ödenmedi. Ana firmada çalışan arkadaşlarıma ise söz verdikleri gibi 2 bin 500'er lira ödenmiş.

"AYRIMCILIK YAPILDI"

Burada büyük bir ayrımcılık var." dedi. Kamyon şoförü olarak çalışan bir başka işçi ise Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın sadece ana firmada çalışan işçilere değil havaalanında çalışan tüm işçilere söz verdiğine işaret ederek, şunları söyledi: "Cumhurbaşkanı'mız ana firma-taşeron ayrımı yapmadan şantiyede çalışan tüm işçilere 2 bin 500'er lira ikramiye verileceğini söyledi. Ama iş ödemeye gelince taşeron işçiler her yerde olduğu gibi üçüncü havaalanında da görmezden gelindi, üvey evlat yerine konuldu. Halbuki işçi arkadaşlarla birlikte çok sevinmiştik. Her birimizin ayrı ihtiyaçları vardı. Ama ümidimizi koruyoruz. Hakkımız olan o parayı istiyoruz." (Kaynak:T24)

Kaynak: Haberler.com / Ekonomi

Recep Tayyip Erdoğan Ramazan Bayramı Cemal Kalyoncu İstanbul Ekonomi Ekonomi Ekonomi Güncel Haberler

500

Yorumlar (13)

CAN:

MECBUR DEGILLER O PARAYI VERMEYE ZATEN CALISIYORLAR PARA ALIYORLAR SIMDI BUDA HABERMI. CHPDE BIR ZAMANLAR BIZE DIYORDU SIZE PARA EV ARABA VERECEZ BIR KURUS VERMEDILER SELAM BILE VERMEDILER MILLETI KANDIRDILAR YALANCI SAHTEKARLAR BUNU SÖYLEYIN ÖNCE

3
12
yanıtYanıtla
Zaza Kürdü:

2012 den sonra hangi sözlerini tuttular ki 2012 de AKP bitti

7
4
yanıtYanıtla
unalMobil-ANDROID:

Haberin başlığı ile içeriği birbirini tutsun,cok parelel duruyorsunuz.

3
5
yanıtYanıtla
tayırMobil-ANDROID:

Çılgın Beşli ikramiyeyi ödememiş. siz kimin parasini kime veriyonuz taşeron cebinden verecek onu bu milletin sırtına vuracak 2500 tl yerine 1000 tl deseydi el mali ile dost gönülleme vereceksin 250 tl cebinden versin o zaman bilelim bayram hediyesini. milletin kazancını ist böyle car çirkin ediyorsunuz. düşün bu milletin yakasından hırsız seviciler

7
0
yanıtYanıtla
devlettir devlet suriyeye girmek için:

çok şaşrdım !!!

0
6
yanıtYanıtla
GAKKOŞ:

HAVUZ MEDYASI, İŞCİLERİ, KÖLE OLARAK GÖRÜYOR. . BİR TELEFON İLE HAVUZA 1. 000. 000 DOLAR AKTARANLAR, İŞCİSİNE 3-5 KURUŞU VERMEZ. . . AMA BÖYLE ERDOĞANA. BÖYLE TARAK. . . .

4
2
yanıtYanıtla
.................:

TAŞERON SİSTEMİ, BU İKTİDAR DÖNEMİNDE YAYGINLAŞTI. TAŞERON SİSTEMİ ''EMEK SOYGUNUDUR'' . ACİLEN KALDIRILMALIDIR.

4
1
yanıtYanıtla
Adınızı Yazın:

umut tüccarları

3
1
yanıtYanıtla
ARSLAN:

20 -30 YILDIR BU ADAMLARIN ALLAH BİR DEDİĞİNE İNANMADAN ÖNCE DÜŞÜNMEYİ ÖĞRENEMEDİYSENİZ GEÇMİŞ OLSUN TÜRKİYE

3
1
yanıtYanıtla
doğrucu vakkas:

Kaynak:T24????

0
2
yanıtYanıtla
Tüm 13 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title